Mitrović: "Nemerljivo važan trijumf"

Autor: Beta Beta
nedelja 26.04.2015.
23:40
Izvor: Beta

Kapiten Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović rekao je da druga pobeda u seriji nad Cedevitom ima nemerljiv značaj dodavši da crveno-beli sada moraju da dokažu da zaslužuju trofej makar jednom pobedom u tri meča.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović rekao je da je njegovoj ekipi mnogo lakše posle nedeljne pobede nad Cedevitom, kojom je povela sa 2:0 u seriji.

"Nije bilo nimalo lako, ali niko nije očekivao da će biti. Sada je lakše jer je 2:0. Ako nismo u stanju da pobedimo jednu od naredne tri utakmice onda i ne treba da osvojimo trofej", rekao je Mitrović posle utakmice.

Zvezda je povela sa 2:0 u finalnoj seriji Jadranske lige, pošto je i u drugoj utakmici u hali "Pionir" savladala Cedevitu sa 69:65.

Crveno-beli su i u drugom duelu, poput prvog, ispustili veliku prednost, ali su na kraju ipak pobedili.

"Pravili smo brojne gluposti, ali smo ostali prisebni i došli do nemerljivo bitnog trijumfa. Cedevita je pokazala da ume da se vrati posle ovakvog zaostatka, ali ćemo probati da završimo seriju što je pre moguće", kazao je Mitrović.

Nemanja Dangubić je rekao da je njegova ekipa izgubila mirnoću kada je to bilo najpotrebnije.

"Veći deo utakmice smo kontrolisali, ali nismo bili mirni kada je to bilo najpotrebnije. Ipak, odbranili smo prenost. U svakom slučaju, ovo će morati da se analizira", rekao je Dangubić.

On je dodao da još ništa nije gotovo.

"Cedevita je protiv Budućnosti pokazala da ume da se vrati i preokrene tako da još ništa nije gotovo", naveo je Dangubić.

Nikola Kalinić je kazao da je njegova ekipa uradila šta je želela.

"Uradili smo posao koji smo hteli. Sem druge četvrtine, odigrali smo kako treba. Želimo da nastavimo ovako. Idemo u Zagreb po treću pobedu i da osvojimo taj prsten", kazao je Kalinić.

Košarkaš crveno-belih Jaka Blažič rekao da u Zagrebu očekuje još teži meč.

"Ništa još nije gotovo, teži posao nam tek predstoji. Oni su već dokazali da mogu da se vrate i to ne smemo da zaboravimo", rekao je Blažič.

On je naveo da će njegova ekipa morati da ispravi neke stvari u svojoj igri za treći meč.

"Oni kad krenu sa agresivnom igrom, mi tu ne možemo ništa i moraćemo ova dva dana da vidimo kako da to ispravimo. Biće još teže, jer će igrati još čvršće pred svojom publikom, ali nema veze, već smo mnogo puta dokazali da možemo da igramo i na strani. Moraćemo da ispavimo neke stvari u igri, idemo u Zagreb po trofej", kazao je Blažič.

Naredna utakmica igraće se u sredu od 20.30 u Zagrebu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke