Mitrović: "Nećemo braniti razliku, igramo na pobedu"

Autor: Beta Beta
četvrtak 04.12.2014.
17:31
Izvor: Beta

Kapiten KK Crvena zvezda Telekom Luka Mitrović poručio je da crveno-beli imaju zadatak da savladaju Valensiju i plasiraju se u TOP 16 fazu EL, te da čuvanje razlike iz prve utakmice ne dolazi u obzir.

BetaPhoto/Hina/DenisCeric/Ds
BetaPhoto/Hina/DenisCeric/Ds

Povezane vesti

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović rekao je da će se njegova ekipa potruditi da savlada Valensiju i da već nakon sutrašnjeg meča obezbedi plasman u TOP 16 fazu Evrolige.

"Idemo u Valensiju da pokušamo da napravimo dobar rezultat i nadam se da ćemo to uspeti da ostvarimo. Potrudićemo se da ponovimo sve one dobre stvari koje smo prikazivali u poslednjim mečevima, pre svega agresivnost u odbrani koja može da nam omogući stil igre koji nama više odgovara", rekao je Mitrović.

Zvezda će u petak od 21 čas gostovati Valensiji u osmom kolu Grupe D Evrolige.

Mitrović je istakao da njegova ekipa neće dozvoliti da je savlada umor zbog kako je rekao "zaista žestokog ritma", pošto je za 15 dana odigrala pet utakmica.

"Prethodne četiri utakmice smo igrali protiv veoma jakih protivnika koji su zahtevali veliki fizički napor. Sve su to bili dueli sa evroligaškim ekipama, a poslednji u nizu je bio derbi koji uvek sa sobom nosi specifičnu težinu i veliko emotivno pražnjenje. Ipak, ne želimo da dozvolimo da nas umor savlada", rekao je Mitrović.

Mitrović je dodao da je predstojeća utakmica "biti ili ne biti" za ekipu Valensije, i da će protivnik zbog toga biti "silno motivisan".

"Ne idemo u Valensiju da branimo razliku već da pokušamo da napravimo dobar rezultat i nadam se da ćemo to uspeti da ostvarimo. Znamo da je ovaj meč za njih biti ili ne bitiiI da će iz tog razloga biti silno motivisani, ali i mi jako želimo trijumf" dodao je Mitrović.

Kako je rekao, Valensija, koju je Zvezda u prvom duelu u Beogradu ubedljivo savladala, igra mnogo bolje nego na početku sezone.

"U značajnoj meri su izmenili sastav, igraju sa mnogo više samopouzdanja, a posebno kvalitetne partije pružaju na svom terenu. Svesni smo njihove snage, ali i naših mogućnosti i tako pristupamo ovoj utakmici", rekao je kapiten crveno-belih.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke