Miškova prognoza - Prvi pik na NBA draftu 2019. biće košarkaš Mege! Ali, brine nas situacija sa Jokićem...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.06.2017.
12:56
Izvor: Sportske.net, sport24.gr

Prvi čovek Mega Leksa i poznati srpsko košarkaški menadžer Miško Ražnatović dotakao se brojnih tema u opširnom intervjuu za grčki Sport24.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Na početku intervjua predstavljen je kao srpski ''super agent'', a potom su ga uporedili sa fudbalskim menadžerskim gigantima - Minom Rajolom i Žoržom Mendešom.

S tim u vezi, Ražnatović je podsetio da su ga u pojedinim španskim medijima već proglasili košarkaškim Žoržom Mendešom, a kao ključni trenutak u svojoj menadžerskoj karijeri, Ražnatović je izdvojio transfer Dušana Dude Ivkovića u moskovski CSKA 2002. godine.

Posle toga sve je bilo mnogo lakše - i uspešnije za Miška Ražnatovića.

Poslednjih godina, igrači Mega Leksa sve masovnije odlaze u NBA ligu, ''preskačući'' najveće evropske klubove i to je njegov veliki adut da i dalje privlači najtalentovanije igrače iz Evrope.

Pogotovo posle fenomenalnih partija Nikole Jokića u Denver Nagetsima.

Ražnatović, zato, veruje da će Mega 2019. godine imati prvog pika na draftu i da bi to mogao da bude Goga Bitadze, supertalentovani Gruzijac, koji će u julu napuniti 18 godina i koji je nedavno blistao u dresu Mege na završnom turniru juniorske Evrolige.

Ipak, ono što je privuklo našu najveću pažnju u ovom intervjuu, jeste ono što je Ražnatović rekao o nastupu Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije. Izgleda da su sve manje šanse da asa Denvera gledamo krajem leta na Evrobasketu.

''Imamo aktuelan slučaj sa Nikolom Jokićem, koji još nije odlučio da li će igrati za reprezentaciju, a ljudi optužuju mene da sam kriv za to. Pritom zaboravljaju da imam još deset igrača koji su u sličnoj situaciji, a igraće za reprezentaciju. Igrači imaju svoje karijere i opredeljuju se u zavisnosti od situacije. Ako neko ne može ove godine da igra, igraće sledeće.

Bobi Marjanović nije igrao prošle godine, ali ove godine, najiskrenije, biću srećan ako dobije poziv. Verujte mi, ja ne pridajem mnogo značaja šta drugi pričaju o meni. Želim najbolje za svoje klijente i naravno za reprezentaciju, bez obzira ko je selektor''
, objašnjava Ražnatović, a prenosi Sport24.gr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bafana
Monday, 12.06.2017
14:10

Da li i u jednoj državi moguce da menadžer igrača bude i vlasnik kluba? Sto Rajola ne napravi svoj fudbalski klub pa da prodaje igrače odatle ...

avatar
Roj Kin 16
Monday, 12.06.2017
14:19

Ne isplati se Rajoli da pravi svoj klub, ovako pokupi klince sa po 15,16 godina, malo ih pogura, ubaci ih u neki klub( svuda ima veze) i za nekoliko godina dobiju jake ugovore. A i ima prejake klijente tipa Pogba, Ibra, Miketarijan i još dosta igrača koji uzimaju enormne plate, a njemu ide solidan procenat od toga..

avatar
Bafana
Monday, 12.06.2017
15:20

Ne bi mu ni dopustili barem ne u normalni zemljama ili bi morao da ide od 4,5 ranga takmicenja ...

avatar
Anderton
Monday, 12.06.2017
14:46

Imaš Muskron, čiji je vlasnik Pini Zahavi.

avatar
Anderton
Monday, 12.06.2017
12:59

Super, ti razigravaj Gruzine, Crnogorce i Hrvate, a mi za 5 godina kako je krenulo ni na evropskom nećemo igrati. Neka mi neko kaže jednog našeg igrača od 18,19 ili 20 godina koji je IGRAČ, nemojte mi talente koji odigraju 5 minuta u domaćoj razbibrigaligi i neko ih proglašava igračima.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 12.06.2017
13:52

Kakve to veze ima? Pa ova sada ekipa ce u narednih par godina ostati bez Tea,Belog i tjt,ostatak ekipe je bas mlad,znaci da smo mirni 10 godina otprilike,a za 10 godina ce se neko novi pojaviti jer ocigledno imamo kefalo za kosarku. Sta Hrvatima vredi Doncic,kada jedva skrpe da im prva petorka lici na nesto,o klupi da ne pricam? Jos sta im tek vredi igrac,kada nemaju pobednicki mentalitet? I za kraj,da si na njegovom mestu,da li bi kupio Gruzina koji ce ti doneti tipa 3miliona ili naseg koji ce ti doneti 100k?

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 12.06.2017
15:18

Centri i visoki igraci napreduju sporo, kasnije igracki eksplodiraju...kao Nemanja Bjelica, za koga je samo Pesic verovao i govorio da ce biti strasan igrac, ostali se smejali...(smejte se i sada u neznanju poruka za iste) Imamo za izvos petice, bas mnogo igraca koji sada kidaju, a mesta ima samo za 3 centra u repki..cetvorke su malo problem, za sada...Bekove imamo, sve se moze lako promeniti ubrzo, mi smo KOSARKASKA zemlja.

avatar
ZeljkoVirijevic
Monday, 12.06.2017
14:40

Drži se ti fudbala Shevchenko. Naše mlađe selekcije ispadaju iz A grupa u takmičenjima a ti pričas o mirnih 10 godina. Da li se neko od vas seća jednog leta kad naše mlađe selekcije nisu uzele medalju (osim prošlog)!? Direktor mlađih selekcija posećuje koncerte IRON MAIDEN-a a selekcije će se praviti same od sebe. A za Dončića si pobedio. ;-)

avatar
Leks Lutor
Monday, 12.06.2017
14:24

on ga reklamira to je normalno alo od toga nema nista. Tako je za Vasu Micica rekao da je Teov naslednik.Nije i jasno sto je prodao Pecarskog Bajernu kad je veci talenat od Goge i mladji je jednu godinu.

avatar
Leks Lutor
Monday, 12.06.2017
14:21

ti decko ne pravattis kosarku zadnjih 5-6 godina sigurno.Prvo Doncic nema veze sa Hrvatskom otac mu je srbin a igrace za Sloveniju jer se tamo rodio i odrastao.drugo hrvati imaju dobar tim na svim pozicijama osim plejmejkera,

avatar
3x3
Monday, 12.06.2017
14:12

Pomesao i babe i zabe. Kakve Doncic ima veze sa hrvatima?

avatar
Anderton
Monday, 12.06.2017
14:08

Nisam na njegovom mestu i shodno tome mene zanima moj interes, raszvoj SRPSKE košarke. Dončić ne igra za Hrvatsku.

avatar
Bafana
Monday, 12.06.2017
14:08

Ekipa i nije toliko mlada i svi su bliži tridesetima a neki ih i vec imaju i za kraj Doncic nije Hrvat .