Miško pet godina nije smeo u "Oaku"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.05.2017.
13:52
Izvor: Sportske.net

Košarkaški menadžer Miško Ražnatović podsetio je na potez koji je zarad interesa svog klijenta povukao pre sedam godina i priznao da mu Željko Obradović nikada nije oprostio.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Nepunih sedam godina prošlo je od momenta kada je transfer Vasilisa Spanulisa izazvao tektonske poremećaje u Atini i neke stvario učinio nepopravljivim.

Menadžer Miško Ražnatović govorio je u utorak o tom transferu i istakao da je njime dokazao da su interesi klijenata ispred svega.

"Jedan od većih razloga zašto su moja karijera i agencija Beobasket otišli na ovaj nivo jeste to što su interesi klijenata uvek išli u prvi plan. Pratio sam ih i po cenu negativnih stvari, a najbolji primer je već čuveni prelazak Spanulisa iz Panatinaikosa u Olimpijakos" rekao je Ražnatović, a prenosi "Mondo".

Vasilis Spanulis je u leto 2010. godine, nakon osvajanja titule prvaka Evrope dogovorio prelazak u Olimpijakos, a Miško Ražnatović se zbog tog transfera zamerio Željku Obradoviću.

"Izuzetno sam sarađivao sa Panatinaikosom i Željko Obradović je bio moj blizak prijatelj. Ipak, Vasilis Spanulis je hteo da promeni klub i da ode negde gde će biti lider. U razgovoru sa Olimpijakosom zaključio je da je to najbolja sredina za njega, a zajedno smo zaključili da je to prelazak koji se ne radi. To je neuporedivo sa Crvenom zvezdom i Partizanom" objasno je Ražnatović.

Uprkos tome što se radilo o prelasku u redove najvećeg rivala Vasilis Spanulis nije odustajao od svoje namere. Vest o transferu objavljena je tek kada je obavio selidbu u "crveni deo" Atine.

"Naravno, znao sam da će moji odnosi sa Panatinaikosom i Željkom Obradovićem biti pogoršani ako se to realizuje, ali uopšte nisam obraćao pažnju na to. Radio sam potom transfer kao da je svaki drugi. Ugovor je bio odličan" dodao je Ražnatović.

Deo priče koji je malo interesovao navijače dva kluba tiče se situacije u kojoj se nakon transfera našao Miško Ražnatović.

"Tri godine potom nisam 'potpisao' nijednog igrača sa Panatinaikosom, a pet godina nisam išao na njihove utakmice, jer su mi rekli da znaju kako izgledam i da je bolje da ne dolazim. Željko Obradović se naljutio i već sedam godina ne razgovara sa mnom i to nije uticalo na odlazak igrača koje zastupam u Fenerbahče" zaključio je Ražnatović.

Vasilis Spanulis je nakon prelaska u Olimpijakos osvojio još dve titule prvaka Evrope i postao legenda atinskih crveno-belih i nema sumnje da je odlaskom u Pirej napravio dobar potez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke