Mirotić oživeo Bulse, Lebron ne pomaže u odelu, Gordonov let zapanjio Ameriku!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 30.03.2016.
08:29
Izvor: Sportske.net

Čikago dobio divizijski derbi i sačuvao nadu. Lebron kraj terena nemoćan da promeni bilo šta, zakucavanje sezone delo Arona Gordona, momak je bukvalno poleteo!

BETA/AP Photo/Matt Slocum
BETA/AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Bez iznenađenja u "Orakl Areni", šampion je stigao do 54. pobede u nizu kod kuće, sada su na 67-7, i dalje na putu da sruše rekord Bulsa po broju pobeda u regularnoj sezoni iz 1996. godine.

Stef Kari je ubacio šest trojki, ukupno 26 poena, Klej Tompson nakon dve fantastične partije i 80 koševa u dva meča, ni izdaleka tako impresivan sa 16, ali je bilo dovoljno za opasne Vizardse. Uz to, Drajmond Grin je bio na asistenciju od novog tripl dabla.

Lebron je bio nemoćan da pomogne, Tajron Lu ga je odmorio sinoć, Hjuston je odneo pobedu iz Ohaja. Kavsima ni +20 nije bilo dovoljno, sjajna igra gostiju u poslednjoj četvrtini koju su dobili 35:16 je presudila. Meč jeste bio značajniji za Roketse, oni su preživeli i očajna bacanja, pogodili su samo pola 21 od 42. Pogađate, Hauard je sa linije penala bio baš loš i za njegove standarde, 7 od 22. Hjuston je pobedom uspeo da preskoči državnog rivala Dalas, sada imaju pola pobede više od Mavsa u borbi za osmo mesto na Zapadu. Klivlend jasno prvi na Istoku, nisu još matematički sigurn u top poziciju, Toronto ima dve i po pobede manje.

Inače, kod Klivlenda je Irving ubacio 31 poen, na drugoj strani Harden 27. I ovaj meč je pokazao sve slabosti Kavalirsa bez svog lidera, kada Lebron ne igra u poslednje dve sezone, tim ima skor 4-13.

Šarlot je bio siguran u Filadelfiji, meč je obeležio sjajni Nikolas Batum. Francuz je uz 19 poena, imao po 12 skokova i asistencija, pa su Hornetsi korak bliže, ne samo plej ofu, već i prednosti domaćeg terena u prvoj rundi. Inače, ekipa iz Severne Karoline je postavila rekord, ovo je njihova 13. pobeda u martu, nikada u jednom mesecu nisu bili tako uspešni. Inače, ova dva tima će odmarati do petka, kada se ponovo sastaju, u Šarlotu.

Oklahoma je odmarala Kevina Duranta, rezultat je poraz u Detroitu. I Pistonsima je pobeda bila potrebnija, zaigrali su odličnu odbranu, spustili Oklahomu na 9 poena u trećoj četvrtini, i 82, najmanje u sezoni. Tander je probao da se vrati u meč, ali bez efekta. Kod Detroita Moris 24 poena, sada su skočili na sedmo mesto Istoka, imaju pola pobede više od Indijane.

Upravo Indijana je pretrpela gorak poraz od divizijskog rivala, ali i konkurenta u borbi za plej of. Bulsi su košem Džimija Batlera na manje od sedam sekundi pre kraja uspeli da slave, vrate se na 50% uspešnosti i produže nadu u plej of. Odličan je bio Mirotić sa 28 poena, Čikago sada kasni dve pobede za Pejsersima u borbi za poslednju kartu za plej of. Domaćin je probao sa sirenom preko Si Džej Majlsa, ali je pobeda otišla u Čikago. Bilo je zaista napeto, ekipe su gubile i dobijale vođstvo čak 14 puta, a ruke su drhtale, u poslednjoj četvrtini, Indijana je šutirala 22%, Čikago 26%. Nije nu čudo što smo u tom poslednjem periodu ukupno videli samo 26 poena. Dodajmo i da je Čikago tukao Indijanu tri puta ove sezone i uvek je bilo tesno, svi mečevi su bili na jedan posed, i na kraju pobeda Bulsa nije bila veća od tri razlike.



Orlando i Bruklin su odigrali meč bez rezultatskog značaja, a odbrana Netsa je bila kao švajcarski sir. Primili su 139 poena, jedino što će se pamtiti sa ovog meča je let Arona Gordona. Momak koji je možda i neopravdano u sudaru sa Zakom Lavinom ostao bez titule u zakucavanjima na Ol- Staru je izveo potez od koga zastaje dah. Nikola Vučević je juče trenirao sa timom, ali je propustio i 13. meč u nizu. Nema potrebe ni da forsira, kraj je sezone, Medžik je bez šansi za plej -of, sigurno neće na teren dok se potpuno ne oporavi, makar ne igrao do kraja šampionata.

Pogledajte na kraju i odakle je Gordon skočio da zakuca...


Gordon

Rezultati:

Indijana - Čikago 96:98
Orlando - Bruklin 139:105
Filadelfija - Šarlot 85:100
Klivlend - Hjuston 100:106
Detroit - Oklahoma 88:82
Golden Stejt - Vašington 102:94

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lonchy88
Wednesday, 30.03.2016
18:48

ja i dalje ne vjerujem da se bulsi nece docepati doigravanja!Nevjerovatno je koliko loseg trenera imaju!Ne loseg nego neiskusnoga!

avatar
mcnabb
Wednesday, 30.03.2016
14:40

u nbe se polako zagrevaju za plejof. jurenje rekorda moze golden stejtu da se odbije o glavu ako im se neko povredi ili se puno potrose pred doigravanje

avatar
Wednesday, 30.03.2016
08:40

Ovo na slici je Gordonu zadnja noga, napravio je još jedan korak tako da se još primakao. Nije zakucavanje sezone, ali jeste dobro.