Milutinov: "Bobi Marjanović najteži protivnik"

Autor: Miloš Marković
petak 23.01.2015.
14:52
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Partizana Nikola Milutinov u intervjuu za sajt ABA lige govori o svom timu, tekućoj sezoni, rivalima.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Mladi igrač crno-belog tima osvrnuo se na trenutnu situaciju u timu i klubu, koja je kako sam ističe znatno bolja nakon pet vezanih pobeda.

"Baš mnogo. Konačno smo došli do mesta koje vodi u plej-of i bežimo dve pobede prvim pratiocima, što nam sigurno mnogo znači. Ipak, mnogo bitnije jeste da smo sa tih pet pobeda ušli u neki kontinuitet dobrih rezultata. Dižemo formu, a pred nama su tek najbitnije utakmice.", rekao je 20-godišnji Milutinov, uz konstataciju da su novi košarkaši Partizana značajno podigli nico igara, lični i timski.

Bez obzira što već tri godine boravi u Partizanu, i dalje je jedan od najmlađih košarkaša koji vredno uči od svojih kolega.

"Najviše mi pomažu Dragan Milosavljević, Aleksandar Pavlović i Milan Mačvan. Njih trojica konstantno bodre ceo tim, ne samo mene, a od njihovih saveta može dosta da se nauči. Recimo Mačvan mi govori kako da pratim igru ispod koša, kretnje ostalih saigrača."
, priča Milutinov.

Kao najkorisniji igrač Partizana NIS, koji se naročito izdvaja u ofanzivnim skokovima gde je ubedljivo prvi u ABA ligi, Milutinov skromno ističe da uvek može bolje.

"Moje razmišljanje je da uvek može bolje. Tako da i sada mislim da u mojoj igri ima dosta prostora za napredak. Posebno kod slobodnih bacanja.", konstatuje uz smeh.

"Što se skoka tiče, tu je u pitanju volja, odnosno koliko se trudite i želite da uhvatite loptu pre drugog. Malo mi je i lakše sada jer sam letos sanirao probleme sa kolenima koja su me mučila proteklih sezona.", dodao je on.

Na kraju intervjua za sajt ABA lige, Milutinov se osvrnuo i na to ko mu je najteži rival u regionalnom takmičenju.

"Prvo, to bi bio Boban Marjanović, koji svoj kvalitet pokazuje svima odličnim partijama u Evroligi. Takođe, tu je i Miro Bilan iz Cedevite, koji je odličan centar.", zaključio je košarkaš Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke