Miloš Milisavljević - Njegovi snovi su počeli da se ostvaruju!!

Autor: Darko Mitrović
subota 31.01.2015.
13:19
Izvor: Sportske.net

O ovom momku ni mnogi u Srbiji nisu znali gotovo ništa, sve do prošlog leta, kada je počeo njegov uspon ka zvezdama. Sada je stigao blizu NBA lige, ali kako preći i taj veliki prag...

nba.com
nba.com

Povezane vesti

Sigurno se sećate, kada je u finišu priprema za Svetsko prvenstvo u Španiji, selektor reprezentacije Srbije Saša Đorđević pozvao Miloša Milisavljevića u naš nacionalni tim, mnogi su sa čuđenjem komentarisali taj Saletov potez, posumnjali i da možda gubi konce, s obzirom da je 21-godišnji plejmejker prošle sezone nastupao za drugoligašku ekipu Spartaka iz Subotice.

Milisavljević se suviše kasno priključio ''Orlovima'' da bi uspeo da se izbori za mesto među 12 najboljih koji su kasnije osvojili vicešampionsku titulu, ali se ubrzo potvrdilo da Đorđević nije slučajno skrenuo pažnju na ovog košarkaša.

Nedugo zatim je dobio priliku da zaigra u NBDL ligi, u Santa Kruz Voriorsima, Golden Stejtovoj ''filijali'', gde je ove sezone imao odličnih mečeva i sada čak može da se nada i učešću na draftu u junu, iako mu u ovom trenutku mnogi ne daju velike izglede.

A da njegove partije u NBDL ligi nisu ostale neprimećene, potvrđuje i jučerašnja reportaža o srpskom košarkašu na sajtu NBA lige.

Tom prilikom, mladi košarkaš je govorio i o periodu prilagođavanja na život u Americi, koji nije bio nimalo lak.

''Došao sam ovde, zaključao se u sobu, nisam znao ni gde da idem. Samo teretana, treninzi, soba, restoran. Gledao filmove, dobre filmove na HBO kanalu... I tako dve nedelje. Zvao sam prijatelje, roditelje preko Skajpa, to je bilo sve'', objašnjava Milisavljević.

Naravno, vremenom se navikao i danas smatra da je napravio pracvi potez dolaskom u Ameriku, iako priznaje da mu i pojedini njegovi prijatelji govore suprotno.

''Moji roditelji su od starta smatrali da je to dobra ideja, ali nekoliko prijatelja koji se bave košarkom su mi sugerisali da to možda i nije dobro, jer sam imao i ponude nekih evroligaških klubova. Ali, odlučio sam da ipak dođem ovde i mislim da sam napravio ispravan porez'', ističe Milisavljević.

On takođe dodaje i da mnogi u Srbiji NBDL ligu doivljavaju kao nekakvo amatersko takmičenje.

''I mnogi u Evropi tako misle, ali oni ne znaju koliko ovde ima kvalitetnih igrača. Oni ne znaju ništa o tome. Smatraju da ovde dolaze samo igrači koji ne mogu u NBA, ni u najjače klubove u Evropi. Zato sam nekim ljudima u Srbiji rekao da treba da dođu, da uživo vide kakvi košarkaši igraju u NBDL ligi'', poručuje Milisavljević.

Prošle godine je napravio ogroman korak napred u svojoj karijeri, mi mu želimo da tako i nastavi i da ga uskoro gledamo na najvećoj sceni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
baldekeita
Saturday, 31.01.2015
14:34

Srecno Miki,ponos Backe Topole!Veliki talenat uz jos veci rad i tu greske nema,samo povrede da ga zaobidju.Garantujem da bi uspeo i u fudbalu da je krenuo tim putem,jednostavno ga lopta slusa sta god da pokusa.Vozao nas je na fudbalu kako je hteo iako smo mi vecina trenirali godinama,a o basketu je glupo govoriti.Sreca pa ga nisam teze povredio na jednom turniru kad je poceo da pravi majmuna od mene :D

avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 31.01.2015
16:22

To znaci da je dobar momak pre svega, jer znao sam neke momkr sto su i fudbal i basket ratbijali ali su bili veoma podvodljivi i rano su se prepustili alkoholu i ostalim porocima.Nadam se njegovom povratku u Evropu.

avatar
baldekeita
Saturday, 31.01.2015
20:30

Stvarno je posvecen,od pocetka je imao cilj,znao tacno sta zeli i radio sve da bi dostigao te ciljeve.Zalosno je koliko ima momaka koji su protracili svoj talenat,tu kada krenu izlasci,devojke,poroci...tuga koliko ih otpadne,a ima i onih koji su samo lenji i ne zele da prihvate obaveze.