Milojević žali: ''Kao protiv Zvezde...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.12.2015.
23:37
Izvor: Sportske.net, bcmegabasket.net

Posle uzbudljive završnice i poraza od Budućnosti u derbiju 16. kola ABA lige, trener Mega Leksa istakao da ga je ovakav epilog podsetio na nedavni poraz od Crvene zvezde.

BETA/BETAPHOTO/HINA/DR
BETA/BETAPHOTO/HINA/DR

Povezane vesti

Podsetimo, na ulasku u završnicu meča, Mega je imala i šest poena viška, ali je ona istopljena trojkama Dragićevića, da bi ključna prilika propuštena sa linije slobodnih bacanja, devet sekundi pre kraja, kada je Alfa Kaba oba puta bio neprecizan.

Naravno, trener Dejan Milojević je razočaran epilogom, uz nadu da će njegov tim u narednom periodu dobijati ovakve utakmice.

''Čestitam ekipi Budućnosti na pobedi. Ovo je bila preslikana utakmica kao u duelu sa Zvezdom. Imali smo pobedu u našim rukama, ali sa par gluposti koje bih pripisao neiskustvu, jer smo ubedljivo najmlađa ekipa, dozvolili smo im lake poene pri našem vođstvu od šest razlike.

Tadija je pogodio trojku pri isteku napada, a to mu je dalo samopouzdanje da ubaci i sledeću sa skoro sedam metara. Kada ovako slabo šutirate slobodna bacanja, samo 57 odsto, u ovako bitnim utakmicama to se jednostavno ne prašta.

Kada se lomio meč šutnuli smo 1 od 4 penale, nismo odigrali dve odbrane kako treba i sad nam samo ostaje da te greške ne ponavljamo ali i da budemo svesni da imamo jedan zavidan nivo igre sa kojim možemo da pariramo najboljim ekipama u ligi.

Međutim, to malo iskustva nam fali i ja verujem da ćemo do kraja sezone ispraviti te stvari i dobijati ovakve utakmice sa ekipama koje su po imenima realno kvalitetnije od nas'',
izjavio je Milojević.

Ognjen Jaramaz
se nada da će on i njegovi saigrači naučiti iz ovog poraza važnu lekciju.

''Čestitam Budućnosti na pobedi i prikazanoj igri i želim im sreću u nastavku sezone. Smatram da smo odigrali dobru utakmicu, ali to nismo krunisali pobedom na kraju zbog nekih banalnih stvari na kojima smo grešili pre svega u odbrani u poslednjih dva minuta.

Kod nekih preuzimanja smo kasnili, nismo dobro branili jedan na jedan i oni su nas kažnjavali trojkama. Prilično dobro smo otvorili meč, poveli smo desetak razlike i kontrolisali smo igru do poluvremena.

U poslednjoj četvrtini smo napravili seriju 8:0 i imali pobedu u rukama samo dva i po minuta pre kraja koju nismo uspeli da sačuvamo. Nadam se da ćemo i naredne utakmice odigrati na visokom nivou i da ćemo naučiti lekciju iz ovog poraza''
, izjavio je Jaramaz.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke