Milojević: "Za Niš nas vezuju lepe uspomene"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.02.2017.
14:45
Izvor: Sportske.net, bcmegabasket.net

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević kazao je da njegov tim dočekuje Kup Radivoja Koraća u dobrom raspoloženju ali da su sve misli usmerene isključivo ka prvom rivalu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Prvim četvrtfinalnim utakmicama koje će biti odigrane u četvrtak, u Nišu startuje završni turnir Kupa Radivoja Koraća na kojem će trofej braniti ekipa Mega Leksa.

Branilac trofeja krenuo je put Niša za koji ga, kako kaže Dejan Milojević, vezuju lepe uspomene.

"Pobede u poslednja dva meča u ABA ligi su nam pomogle da bar na kratko skinemo pritisak sa sebe po pitanju opstanka u regionalnom takmičenju. Iz tih razloga rasterećeniji i u dobrom raspoloženju putujemo u Niš, za koji nas vezuju lepe uspomene i gde smo prošle sezone osvojili naš prvi trofej" rekao je Milojević.

Mega je u odbranu trofeja krenula sa sledećih 14 igrača: Jovan Novak, Kostja Mušidi, Nikola Rebić, Radovan Đoković, Ognjen Jaramaz, Radosav Spasojević, Stefan Glogovac, Alfa Kaba, Rade Zagorac, Đorđe Simeunović, Marko Tejić, Nemanja Kapetanović, Aleksandar Marelja i Predrag Samardžiski. Zbog povreda Dejan Milojević neće moći da računa na Vlatka Čančara i Ognjena Čarapića.

Prvi rival Mega Leksa biće ekipa Dinamika sa Dorćola, tim koji sa klupe predvodi zamenik selektora košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Nikolić.

"Idemo korak po korak, prvi protivnik je Dinamik koji je verovatno najbolja ekipa KLS-a. Imaju vrlo kvalitetan tim sa nekoliko izuzetno iskusnih igrača i odličnim trenerom Mutom Nikolićem. Kup je specifično takmičenje i nema prostora za bilo kakvo opuštanje. Verujem da ćemo uspeti da prikažemo kvalitetnu igru i da se plasiramo u polufinale" dodao je Milojević.

Zanimljivo je da je Mega u poslednja tri izdanja stizala do finala Kupa Radivoja Koraća, a prethodne sezone je u borbi za trofej slavila protiv Partizana rezultatom 85:80.

"Uzbuđeni smo zbog početka kupa, pogotovo imajući u vidu da branimo trofej osvojen prošle godine. Imamo iste ambicije, iako ih neće biti lako ostvariti. Utakmica sa Dinamikom je prvi test za nas. Svakako smo favoriti, al uzimajući u obzir sistem takmičenja tj. nokaut fazu, ne očekujem lak meč" kazao je Ognjen Jaramaz.

Utakmica Mega Leks - Dinamik zakazana je za petak od 17 časova, a bolji iz tog duela ukrstiće se u finalu sa pobednikom susreta Partizan NIS - Dunav Stari Banovci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke