Milojević: "Tek prvi korak, očekujem pobedu u polufinalu"

Autor: Beta Beta
petak 17.02.2017.
22:40
Izvor: Beta

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je današnja pobeda nad Dinamikom tek prvi korak ka odbrani trofeja Kupa Radivoja Koraća.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Mega se plasirala u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto je lako i ubedljivo pobedila Dinamik sa 84:57. Protivnik će joj biti Partizan.

"Ovo je prvi korak od tri koja treba da napravimo da bismo osvojili Kup. Štedeo sam koliko god sam mogao glavne igrače jer je razlika u kvalitetu evidentna", rekao je Milojević novinarima posle utakmice u Nišu.

Milojević nije mogao da računa na Radeta Zagorca, koji ima stomačnih problema, a u prvoj četvrtini se povredio Nikola Rebić.

"Dobro je da Rebić nije strašno povređen. Uplašio sam se kada sam video pad. Prve prognoze su obećavajuće, ali ćemo videti. Zagorac je povraćao dva dana, dobio je neko trovanje. Malo je bolje, pokušavamo da ga osposobimo za sutra. Stalno mučimo muku sa bolestima i povredama", kazao je Milojević.

Upitan šta očekuje u polufinalu, Milojević je uz osmeh odgovorio: "pa, da pobedimo".

"Iznenađenja su moguće. Pobeda bi bila veliko iznenađenje jer je Partizan u veoma dobroj formi. Gledaćemo da im se isprečimo na putu", rekao je Milojević.

Stručni štab Mege bio je oslabljen nedolaskom pomoćnog trenera Veselina Petrovića, koji je dobio sina, na čemu mu je Milojević javno čestitao.

Košarkaš Mege Nemanja Kapetanović čestitao je Dinamiku na dobroj utakmici.

"Borili smo se svih 40 minuta, pokušali da odmorimo neke igrače i dali sve od sebe. Sada se okrećemo polufinalu", rekao je Kapetanović.

Trener Dinamika Miroslav Nikolić rekao je da se i na trećoj utakmici na završnom turnira Kupa pokazala evidentna razlika između ekipa iz Jadranske lige i srpskog prvenstva.

"Postojimo samo dve godine i mnogo toga smo uradili. Velika, ogromna je razlika između klubova iz Jadranske lige i Košarkaške lige Srbije, to se vidi. Veliki uspeh bi bio da udjemo u Superligu ove sezone", rekao je Nikolić.

Popularni "Muta" je kazao da Dinamik dovodi igrače koji ne mogu da igraju u Crvenoj zvezdi i Partizanu, a da dovodjenjem iskusnih želi da pomogne razvoju onih iz omladinske škole kluba sa Dorćola.

"Ovo su profesionalne ekipe. Mega ima manje ime od Zvezde i Partizana, ali je prava ekipa. Nismo imali šta da tražimo protiv nje. Ovi igrači moraju da preleže dečje boginje. Biće tu igrača za tri-četiri godine. Može čovek da bude ljut i sve, ali idemo dalje", rekao je Nikolić i čestitao Megi na "zasluženoj pobedi".

Najbolji pojedinac Dinamika Andreja Stevanović rekao je da su košarkaši Mege pokazali njegovoj ekipi "kako se trči".

"Mega je duže vreme viši rang, a naš klub postoji nepune dve godine i napravio je do sada više od očekivanog. Nismo imali šta da izgubimo, ali smo želeli da pokažemo veći kvalitet nego što smo pokazali. Momci su nam pokazali kako se trči, imali su veću želju za pobedom", rekao je Stevanović.

Mega će svoju polufinalnu utakmicu igrati sutra od 21.00. Prethodno će se od 17.00 sastati Crvena zvezda mt:s i FMP.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke