Milojević: "Početak loš, odbrana donela pobedu"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 09.10.2015.
20:01
Izvor: Sportske.net

Evo izjava nakon meča Mega Leksa i MZT-a iz Skoplja.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Ekipa Mega Leksa je danas preokretom došla do nove pobede u ABA ligi, a nakon meča trener domaće ekipe, Dejan Milojević, izjavio je da je zadovoljan pobedom.

Loše smo otvorili meč, bili slabi u odbrani i imali mnogo početničkih grešaka, promašivali zicere i penale. To je dovelo do pada agresivnosti u odbrani. Pokušavam to da promenim kod ekipe što znam da nije lako. Ovoga puta smo reagovali kako treba, iz kvalitetne odbrane došli do lakih poene. Vratili smo samopouzdanje i šutevi su počeli da ulaze. Jako dobro smo šutirali za tri poena, čak 56 odsto. Ali, sve to je proisteklo iz jako kvalitetne odbrane. U prvoj četvrtini smo primili 26, a potom po četvrtinama 16, 15 i 13. To dovoljno govori o razlici i kvalitetu odbrane. Nadam se da ćemo sve manje imati praznih hodova i da ćemo uspeti da zadržimo koncentraciju kada nam ne ide napad. Kada to budemo uspeli, postaćemo pravi tim”.

Nikola Ivanović, košarkaš domaćih, je imao slično mišljenje.

“Imali smo problem u prvoj četvrtini i vrlo loše otvorili meč. Imali smo mnogo muke da se vratimo, ali smo u nastavku pokazali segmente igre koji nam omogućavaju da pariramo svim rivalima. Ostaje samo da te segmente produžimo i da konstantno dižemo kvalitet”.

Sa druge strane, trener gostiju Alež Pipan nikako nije bio zadovoljan drugim delom igrem.

"Igrali samo dobro prvu četvrtinu, nakon čega smo stali i dozvolili rivalu da se vrati, pre svega zbog propusta u odbrani. Primili smo previše lakih poena, a kada se rival razigrao, teško je bilo vratiti se na stari nivo igre. Izgubili smo borbu u skoku i prokockali čak 19 lopti. Sa takvim statističkim parametrima ne može da se dobije u gostima. Ne preostaje nam ništa drugo nego da nastavimo sa radom i ispravimo greške."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke