Milojević: "Pobeda znači za opstanak"

Autor: Beta Beta
petak 27.01.2017.
19:23
Izvor: Beta

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da bi pobeda nad MZT-om mnogo značila u borbi za opstanak, a da je za to potrebna agresivna odbrana tokom cele utakmice.

Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Mo
Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Mo

Povezane vesti

"Potrebno je da igramo agresivno u odbrani tokom celog meča ako želimo da dođemo do pobede koja bi nam puno značila u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju", rekao je Milojević u najavi utakmice.

Mega će sutra u 17.00 gostovati MZT-u u Skolju, u 20. kolu Jadranske lige, u kom će pokušati da ostvari sedmu pobedu u regionalnom takmičenju.

Trener kluba iz Sremske Mitrovice je istakao da njegove košarkaše ne sme da zavara loša pozicija na tabeli MZT-a, koji posle 19 utakmica poslednja na tabeli sa samo pet pobeda.

Milojević je naveo da je MZT "veoma iskusna i kvalitetna" ekipa, a da njegov tim mora da što pre zaboravi utakmicu protiv Tenerifa u Ligi šampiona, u kojoj je po njegovoj oceni "potpuno podvacio".

Mega će biti oslabljena neigranjem povredjeniih Radovana Đokovića, Stefana Glogovca i Ognjena Čarapića, a neće biti spreman i novi košarkaš tog kluba Predrag Samardžiski.

Košarkaš Mege Vlatko Čančar je kazao da su svi u njegovom timu svesni važnosti utakmice sa MZT-om i da će duel biti "izuzetno težak".

"Želimo da popravimo utisak sa utakmice protiv Tenerifa gde smo prikazali izuzetno slabu igru. Moramo da damo sve od sebe protiv MZT-a i da pored čvrste i agresivne odbrane, igramo zrelo u napadu. Samo tako možemo da dođemo do pobede, koja bi nam mnogo značila", kazao je Čančar.

Mega i MZT su se do sada sastali sedam puta. Srpski klub ima pet pobeda, a u prvom duelu ove sezone je ubedljivo trijumfovao u Sremskoj Mitrovici sa 87:72.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke