Milojević: "Pobeda za produžetak nade"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.01.2017.
13:23
Izvor: Sportske.net, bcmegabasket.net

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević izjavio je da će njegov tim pokušati da savlada litvanski Juventus i tako produži nadu za plasman narednu fazu FIBA Lige šampiona.

Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Ds
Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Mega Leksa nastavljaju takmičenje u FIBA Ligi šampiona duelom sa litvanskim Juventusom koji je zakazan za 3. januar od 18 časova i 30 minuta.

Biće to prva takmičarska utakmica ekipe Dejana Milojevića u 2017. godini, a Mega Leks će i na ovom meču imati dosta problema sa izostancima.

Marko Tejić i Đorđe Simeunović zbog povreda neće igrati u Litvaniji a meč će propustiti i Stefan Glogovac koji zbog visoke temperature takođe nije otputovao sa ekipom.

"Očekuje nas težak meč u Litvaniji. Imamo dosta problema sa povredama na koje se nadovezala i visoka temperatura Glogovca. U kom god sastavu da se suprotstavimo, moramo da damo sve od sebe i da smanjimo oscilacije u igri" rekao je trener Dejan Milojević.

Nakon deset odigranih utakmica u FIBA Ligi šampiona Mega Leks ima samo tri trijumfa, dok je ekipa Juventusa do sada upisala šest pobeda. Zbog toga će meč u Litvaniji biti jedna od poslednjih šansi za Megu da se uključi u borbu za 5. mesto koje bi moglo da je odvede u drugu fazu takmičenja.

"Znamo kvalitete Juventusa, bili smo blizu preokreta u Mitrovici. Ukoliko nam se ukaže šansa za pobedu, nadam se da ćemo je iskoristiti i tako produžiti nadu za plasman u narednu fazu Lige šampiona" dodao je Milojević.

Jovan Novak ističe da bi želeo da Mega Leks pobedom otvori 2017. godinu.

"Očekuje nas težak meč a situacija sa povredama nam dodatno otežava posao. Ipak, želimo da se revanširamo za tesan poraz koji smo imali u Sremskoj Mitrovici kada smo imali i šut za pobedu. Ne smemo da dozvolimo velike padove u igri kakve smo imali u prethodnom meču protiv Budućnosti. Nadam se da ćemo uspeti da pružimo kvalitetnu partiju i da 2017. godinu otvorimo sa pobedom i nastavkom borbe za plasman u drugu fazu takmičenja" rekao je Novak.

Meč 11. kola Grupe D FIBA Lige šampiona između Juventusa i Mega Leksa igra se u utorak od 18.30 uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke