Milojević: ''ABA 2 je budućnost!''

Autor: Beta Beta
sreda 20.09.2017.
12:42
Izvor: Beta

Trener košarkaša Mega Bemaksa Dejan Milojević rekao je danas da nema novca da se naprave dovoljno kvalitetni klubovi kako bi domaće lige bile jače i da je zbog toga Druga regionalna liga budućnost.

Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Mo
Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Mo

Povezane vesti

Pored Jadranske lige, od ove sezone će se igrati i drugi rang tog takmičenja, što će biti prvi put.

"Nema dovoljno kvalitetnih ekipa, zbog toga što nema dovoljno novca da bi srpska, hrvatska, bosanska, slovenačka, makedonska i crnogorska liga bile kvalitetne", rekao je Milojević novinarima u Baru.

Milojević je istakao da mu se to "veoma sviđa".

"Nacionalni savezi koji prave probleme svojim ekipama, pre svega hrvatski i slovenački, što pre treba da shvate da u regionu nema novca za dovoljno kvalitetnih ekipa da bi domaća prvenstva bila jaka", kazao je Milojević.

On je naveo da nacionalni savezi treba iz lokalnih prvenstava da šalju klubove u drugu jadransku ligu i da je tako nešto realno u budućnosti.

"Mislim da će se do toga pre ili kasnije doći. Verujem da to neće biti uskoro, ali sam gotovo siguran da će se to desiti za koju godinu", kazao je Milojević.

Jadransku ligu će u predstojećoj sezoni činiti 12 klubova: Crvena zvezda, Partizan, Mega, FMP, Cibona, MZT, Igokea, Cedevita, Budućnost, Olimpija, Zadar i Mornar.

Drugu ABA ligu će igrati takodje 12 klubova, od kojih je 10 poznato (Borac, Bosna, Dinamik, Krka, Lovćen, Ohrid, Rogaška, Split, Tivat i Zrinjski), dok će se dva plasirati kroz kvalifikacije.

Ekipe Vršca, Sutjeske, Primorske i Širokog će u Laktašima igrati kvalifikacioni turnir za popunu preostala dva mesta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke