Miloje objasnio Francuzima: ''Ponosan sam što iz Mege igrači odlaze pravo u NBA!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.11.2016.
09:43
Izvor: Beta

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je zadovoljan trudom koji su njegovi igrači uložili u meču protiv Strazbura i dodao da veruje da će ekipa biti sve bolja i bolja.

BETAPHOTO/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/DS

Povezane vesti

Košarkaši Mega Leksa izgubili su sinoć u gostima od Strazbura sa 68:59, u petom kolu Grupe D Lige šampiona.

"Želeo bih da čestitam Strazburu na zasluženoj pobedi i mislim da smo ih svojom igrom naterali da ulože veliki napor da bi došli do nje. Mi smo najmlađi tim u Evropi, naš najstariji igrač u rosteru ima 23 godine. Pokušavam da naučim igrače da daju sve od sebe protiv svake ekipe i da ih niko ne impesionira. Zaista sam zadovoljan trudom koji smo uložili i utakmicom koju smo odigrali", rekao je Milojević.

"Nikada nisam zadovoljan porazom, ali mislim da smo pokazali veliki potencijal i da su neki naši igrači na dobrom putu da postanu odlični jednog dana. Verujem da će moj tim kroz ove evropske utakmice biti sve bolji i bolji", rekao je Milojević.

Milojević je naveo da je cilj Mege da se plasira u drugu fazu takmičenja.

"Ovo jeste naš čevrti poraz, ali smo u dva prethodna imali šuteve za pobedu. Svakako i dalje imamo šanse i ja tako učim svoje igrače da nikada ne odustaju. Cilj nam je da se plasiramo u drugu fazu i videćemo šta će dalje biti", rekao je trener Mege.

Francuske novinare je zanimalo i da li će ova ekipa Mege ostati na okupu, a Milojević je naveo da je njemu ovo peta godina u klubu i da je politika takva da se svake godine promeni dosta igrača.

"Ali, ja sam posebno ponosan zato što su tri igrača otišla u NBA direktno iz Mege i da imamo šest igrača na NBA draftu. Mi smo interesantna ekipa mnogima i zato dolaze i strani talenti kod nas da bi pokušali da postanu veliki igrači. Vi u Francuskoj imate dosta dobrih klubova, a oni (Alfa Kaba i Kostja Mušidi) su odabrali da dođu u Srbiju, u Megu. Zbog toga sam posebno ponosan"
, rekao je Milojević.

Najefikasniji u redovima Mega Leksa bio je upravo bivši igrač Strazbura Kostja Mušidi sa 13 poena.

"Svakako smo razočarani zato što smo izgubili utakmicu. Odigrali smo dobro prvo poluvreme, limitirali Strazbur na samo 27 poena. Nažalost, u drugom poluvremenu nismo igrali sa intenzitetom koji je potreban da bi se dobio ovakav meč. Kada se na kraju podvuče crta, timski rad je bio na dobrom nivou i na tome možemo da nastavimo da radimo i napredujemo",
rekao je Mušidi.

Mega će u sledećem kolu dočekati Ostende 22. novembra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke