Miloje o Jokiću: "Čovek se igra košarke, u Evroligi to ne bi mogao"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.02.2017.
17:30
Izvor: Sportske.net

Strateg košarkaškog kluba Mega Leks govorio je o mnogim interesantnim stvarima vezanim za Nikolu Jokića i njegovu "eksploziju" u NBA ligi, a tom prilikom je objasnio zašto "Džoker" ne bi mogao "da se igra košarke" u Evroligi.

Epa/Paul Buck
Epa/Paul Buck

Povezane vesti

Nakon još jedne briljantne partije kojom je Nikola Jokić oduševio ljubitelje košarke širom Sjedinjenih Američkih Država i sveta, ne postoji niko pozvaniji da govori o "eksloziji" mladog centra iz Sombora od njegovog bivšeg trenera.

Strateg Mega Leksa Dejan Milojević i sam je bio vrhunski košarkaš, a u emisiji "Sos Koš" na "SOS Kanalu" komentarisao je Nikolu Jokića i činjenicu da je srpski reprezentativac napravio fantastičan proboj u najjačoj ligi na svetu.

Bivši košarkaš Partizana Dejan Milojević tvrdi da ga nije iznenadilo to što Nikola već u svojoj drugoj sezoni u NBA pravi fantastične rezultate i da on u njega nije sumnjao.

"Možda će to zvučati kao fraza, ali mnogi svedoci postoje kada je odlazio u NBA ligu, mnogi naši treneri sa kojima sam pričao su govorili 'ma kakav Jokić u NBA, vratiće se već sledeće godine'. Ja sam znao da je to prava liga za njega, jer on je čovek koji se igra košarke a to mu ne bi bilo dozvoljeno u NBA ligi. Tamo mu je to dozvoljeno i ljudi ga bodre u tome kao što smo ga i mi bodrili u Megi. Samo ja znam koliko mi je puta preseo neki njegov pas koji proba, a onda najđeš snage i kažeš 'bravo, Joka, samo tako!' jer vidiš da čovek ima viziju kakvu nemaju drugi i da ga je šteta sputavati i uvoditi u neke šablone" rekao je Miloje.

Trener Mega Leksa ne krije da je ponosan na svog učenika kojem je nedavno dao jedan važan savet.

"Imao sam problem da ubedim ljude iz NBA da je on petica, a nije četvorka. On je bolji na 'pet', ove godine kada je počeo da igra na 'četvorci' videli ste izjave Melouna... Rekao sam mu, čoveče, pričaj tamo sa njima da igraš peticu jer si bolji na 'pet'. Napokon su i oni to shvatili i čovek lagano izrasta u 'Ol Star' igrača. Uživam prateći njegove igre i ponosan sam na to što sam mu pomogao makar malo da postane ovakav kakav je" kazao je Milojević.

Nikola Jokić je u NBA ligu otišao pravo iz Mega Leksa, a Dejan Milojevič tvrdi da je potencijal prepoznao čim ga je video, premda u prvih mesec dana po dolasku u Megu "Džoker" nije bio spreman za bavljenje profesionalnim sportom.

"Miško je to više puta rekao, nama je bio plan da se on polako uvodi u ekipu, pa tek za neku godinu da počne da igra. Ja sam ga stavio u petorku bukvalno dva meseca od kad je došao u Megu. Prvi mesec nije trenirao jer je bio toliko fizički loš da bi se povredio na treninzima i onda je samo mesec dana radio sa našim trenerom Markom Ćosićem koji ga je osposobio da može da se bavi profesionalnim sportom. On je bio nespreman za profesionalno bavljenje sportom. Kako je počeo da igra, odmah je ušao u petorku i to u Megi koja je na centarskim pozicijama bila izuzetno jaka jer sam imao i Bobija i Novicu" istakao je Milojević i dodao,

"Mislim da su mu Novica i Bobi, a i Varda posle, pa i Ćakić mnogo pomogli u karijeri nekim svojim savetima jer uz trenera i saigrači uz koje igraš ti mnogo pomažu. On je imao tu sreću da ima jako kvalitetne i iskusne saigrače uz sebe. Čovek ima šmek, milina je bila raditi sa njime jer sam ja kao trener mogao da budem kreativan... Šta god da mu pokažem on to već drugi trening najbolje zna" rekao je trener Mega Leksa.

Svedoci smo da se Nikola Jokić zaista igra košarke u NBA ligi, o tome svedoče i njegove asistencije na kojima bi mu pozavideli i vrhunski plejmejkeri, a Dejan Milojević je tim povodom ispričao i jednu interesantnu anegdotu.

"Novica će se naljutiti, ali meni je bilo puno srce... Pokažem ja Jokiću neku fintu basketašku gde na lou-postu probaciš igraču kroz noge loptu. Malo smo vežbali na treningu to i dođe Novica naredni dan da igraju jedan na jedan na treningu. Probacio mu je kroz noge, ovaj jurio posle da ga bije... On je čovek kojem treba jedan trening da nešto nauči. Skoro smo pričali da proba to da uradi njima tamo u NBA, tako da očekujem neko probacivanje kroz noge u nekom narednom periodu" uz smeh je prepričao Miloje ovu anegdotu.

Srpski reprezentativac je tokom sinoćne utakmice sa Golden Stejtom upisao novi tripl-dabl ali Dejan Milojević je objasnio šta je Nikolin najveći kvalitet.

"On nije tip koji voli preterano da daje koševe, više voli da doda. Na početku sezone, kad se pričalo o tome koliko će poena davati, ja sam mu rekao 'pusti to'. Ja stvarno verujem da je on čovek koji će pre da da 18 poena i da ima 12 asistencija nego ovih 40. Ovo se desi nekad kad ti se otvore brojke. Imao je on i kod nas neke takve utakmice, pa Partizanu je dao 40 poena protiv Milana Mačvana koji je vrhunski igrač. Jednostavno, čovek je atipičan i zato igra dobro. On igra sa zemlje, ne skače. Ni Amerikanci ni naši nisu navikli... On ima izuzetno dugačke ruke i fantastičan osećaj pa šutira pre nego što ti uopšte stigneš da reaguješ i uopšte nije bitno koliki si i koliko skačeš jer je on već šutnuo sa zemlje, tako da, to se praktično ne čuva" zaključio je Milojević.

Nakon svega ostaje da se nadamo da će Nikola nastaviti u istom ritmu do kraja sezone, a da će mu naredne biti još berićetnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Wednesday, 15.02.2017
10:19

Kao sto napisah pre mesec-dva,nZa 20 godina svi cemo pricati da je Jokic nas najbolji kosarkas svih vremena.nSamo napred dečko!

avatar
Red blood
Tuesday, 14.02.2017
22:43

Ovaj Milojevic mi je jedan od gotivnijih Partizanovaca..

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 14.02.2017
21:56
avatar
Red Wolf
Tuesday, 14.02.2017
21:17

Jos ka pocne da zakucava bice jaci od Grifina.

avatar
TIŠINA TAMO
Tuesday, 14.02.2017
20:05

Samo da se zna da Joka Partizanovac

avatar
Kilavi Milojko
Tuesday, 14.02.2017
19:23

Трипл-дабл? СИТНИЦА!! :) :) Биће то ускоро његов заштитни знак, и то не као рецимо Вестбрук, са безброј потрошених лопти, већ рационално, као и до сад. Понека изгубљена више и шут на нивоу 50+. СРЕЋНО ВЕЛЕМАЈСТОРЕ!! :)