Miloje i trener Zadra govorili o sjajnoj Megi

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 02.01.2016.
20:12
Izvor: Sportske.net

Evo izjava sa konferencije za novinare...

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Mega je danas veoma lako savladala Zadar, najviše zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu u fazi napada i odličnoj igri u fazi odbrane u toku celog meča.

Dejan Milojević je na konferenciji za novinare bio veoma zadovoljan izdanjem svog tima.

"Posle lošeg početka utakmice preuzeli smo kontrolu sredinom druge čevtrtine i u potpunosti se vratili rezultatski u meč. Na poluvremenu sam bio prilično siguran da ćemo slomiti otpor protivnika, jer smo igrali izuzetno dobro u odbrani. Naša igra u napadu je bila loša, jer smo imali dosta grešaka koje je Zadar koristio za lake poene iz kontranapada. Međutim, u nastavku smo ispravili te greške, a krenuo nas je i šut spolja. Zasluženo smo pobedili i pokazali da nismo slučajno na mestu na kom se trenutno nalazimo. Moram da priznam da nisam očekivao ovako ubedljiv trijumf međutim, odigrali smo sjajnu odbranu i igrače Zadra naterali na mnogo teških šuteva. Njihovi loši procenti šuta su upravo zasluga naše dobre odbrane"


Sa druge strane, trener Zadrana, Ante Nazor, istakao je da je Mega za klasu bolji tim.

"Čestitam protivniku na pobedi. Poželeo bih im sve najbolje i da se plasiraju u plej-of. Pokazali su najviše uz ove tri prvoplasirane ekipe i da su na neki način klasa više u odnosu na nas. Ipak to ne znači da je rezultat trebao da bude ovakav. U prvom poluvremenu stekli smo osetniju razliku i zato je trebalo da budemo mnogo ozbiljniji i da stečeno vođstvo zadržimo, a ne da olako rivalu prepustimo inicijativu. O drugom poluvremenu moraću ozbiljno da razgovaram sa igračima. Nedopustivo je da na takav način odustanu od utakmice. Činjenica je da nam u rotaciji nedostaju dva igrača, ali moramo da pokažemo veću želju i borbenost. Ne smemo da se predajemo, već moramo da pokažemo karakter. Bez obzira što smo imali loš procenat šuta za dva poena, ne smemo ovako slabo da izađemo na teren u drugom poluvremenu i da se raspadnemo onda kad treba da pokažemo karakter.", rekao je Nazor.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke