Milica Dabović besna: "Ja se ubijam za svaku loptu, a ovamo..."

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.10.2014.
21:51
Izvor: Sportske.net

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović bila je izuzetno nezadovoljna posle poraza od Turske u četvrtfinalu SP pa je u izjavi posle meča otvoreno kritikovala pristup pojedinih saigračica.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Mundobasketa u Turskoj pošto je u petak poražena od selekcije domaćina rezultatom 62:61 u jako uzbudljivom i neizvesnom meču.

Poraz je jako teško podnela iskusna Milica Dabović koja je posle utakmice otvoreno kritikovala svoje saigračice.

"Tako blizu, a tako daleko. Imale smo ih, ali tako se završava utakmica kada sve igračice hoće da postignu koš. Bezveze smo šutirale u pojedinim trenucima, ishitreno. Bez potrebe. Ja se ubijam za svaku loptu, a ovamo..." revoltirano je govorila Dabovićeva.

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije bila je najefikasnija u redovima poraženog sastava a meč je završila minut pre kraja zbog pete lične greške.

"Primale smo poene kad nije trebalo, u poslednjim sekundama smo pravile faulove. Nesmotreno! Neke igračice bi trebalo da se zapitaju šta ovde rade. Pravile smo gluposti, nedopustive" rekla je nezadovoljna Milica Dabović.

Uverena da je reprezentacija Srbije tri puta kvalitetnija od Turkinja Dabovićeva je posle svega zaključila da nema želju da se bori za plasman od petog do osmog mesta.

"Pa ljudi, Turkinje su tri puta lošije od nas, to je toliko očigledno. Ne mogu ovo da prežalim, ubijena sam sada u pojam. Jednom u životu se igra ovakva utakmica i mi propustimo da pobedimo. Zašto ne bismo igrale za drugo, treće mesto? Neću za šesto, sedmo, osmo...Ide mi se kući. Ovo nisam želela" ogorčeno je zaključila Milica Dabović a prenosi "Sport".

Ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije ostaje da se u konkurenciji poraženih četvrtfinalista bori za plasman od 5. do 8. mesta dok će se u borbi za medalje naći selekcije Australije, Španije, Turske i Amerike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke