Miler je najbolji 'ruki' prve faze Evrolige!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.12.2015.
22:43
Izvor: Sportske.net

Svega nekoliko mečeva bilo je dovoljno Kvinsiju Mileru da Evropi pokaže kakav je potencijal zbog čega ne treba da čuti to što mu je ugledni košarkaški portal "Eurohoops" namenio zvanje najboljeg 'rukija' prve faze Evrolige.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaše Crvene zvezde Telekom u petak očekuje odlučujuća utakmica u trci za plasman u TOP 16 fazu Evrolige, a ukoliko Amerikanac Kvinsi Miler bude imao svoje veče Bajernu neće biti pomoći.

Zvezdino NBA pojačanje beleži sjajne partije u Evroligi što je primećeno od strane skauta ali i specijalizovanih sajtova koji se bave analizom učinka igrača u elitnom takmičenju.

Zahvaljujući sjajnim partijama u drugom delu grupne faze Evrolige Kvinsi Miler je uspeo da zavredi titulu najboljeg "rukija" kojom ga je ovenčao specijalizovani sajt "eurohoops".

"Kvinsi Miler je svojevrsni fenomen ovogodišnjeg izdanja Evrolige! Propustio je prve dve utakmice pošto se priključio ekipi nedugo nakon početka sezone, a naredne dve poslužile su mu da se adaptira pošto je prvi put u Evropi" stoji na pomenutom sajtu.

Specijalizovani sajt "eurohoops" sproveo je ovaj izbor rukovodeći se svim aspektima igre novajlija u Evroligi, pa tako statistika nije imala prioritet u izboru najboljih.

"Od petog kola Kvinsi Miler beleži impresivne partije sa prosekom od 23.5 poena, 8 skokova i 26.5 indeksiranih poena po utakmici! Trenutno je sedmi najbolji poenter Evrolige. Miler je definicija igrača koji svojom pojavom pokreće čitav tim na sasvim novi nivo" dodaje autor teksta.

Na pomenutoj listi, pored Kvinsija Milera, našli su se još:

10. Tajler Hanikat (Himki)
09. Trevor Mbavake (Makabi)
08. Džejms Feldin (Panatinaikos)
07. Rajan Brokhof (Lokomotiva)
06. Danijel Tajs (Bamberg)
05. Ekpe Judo (Fenerbahče)
04. Džon Dibler (Efes)
03. Kori Higins (CSKA)
02. Bredli Vonamejker (Bamberg)
01. KVINSI MILER (Crvena zvezda Telekom)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ruud gullit
Thursday, 17.12.2015
00:27
avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 17.12.2015
13:10

Nadam se da će mu ovo dati motiv da se razigra protiv Bajerna, pošto poslednjih nekoliko utakmica samo srlja i baš loše igra. Srećno, Killer!