Mijatović: "Više smo želeli medalju!"

Autor: Beta Beta
nedelja 20.07.2014.
22:00
Izvor: Beta

Selektor mlade košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Mijatović rekao je večeras da je u meču za treće mesto za Evropskom prvenstvu presudilo to što je njegova ekipa više želela medalju od selekije Hrvatske.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Grčkoj, pošto je danas u meču za treće mesto pobedila Hrvatsku sa 79:66 (17:18, 22:18, 22:12, 18:18).

"Nije im bilo lako posle poraza od sjajne selekcije Turske u polufinalnom susretu. Ali, su pronašli način da se podignu, oporave, što je karakteristika pravih šampiona. Bili su borbeniji i hrabriji, više želeli pobedu i medalju od selekcije Hrvatske što je bilo presudno na ovom meču", kazao je selektor 'Orlića' Dejan Mijatović.

"U ovoj konkurenciji ne znamo za medalju od 2008. godine. Medjutim, ova generacija igrača, rodjenih 1994. godine ne zna za neuspeh. Bili su treći u Evropi, drugi na svetu i sada su ponovo na pobedničkom postolju iako nam je nedostajalo dosta nosilaca igre", rekao je Mijatović.

Mijatović je dodao da mu je ovo najteža medalja koju je ikad osvojio.

"Ovo je bila moja najteža reprezentativna misija za sedam godina koliko sam u Košarkaškom savezu Srbije. Najteža nedelja u mojoj trenerskoj karijeri. Samo najbliži saradnici znaju kakvih smo imali problema od prvog dana priprema zbog brojnih otkaza, povreda i kalendara takmičenja", rekao je selektor Srbije.

On je posebno zahvalio i igračima koji nisu otputovali sa reprezentacijom za Gračku.

"Želim da se zahvalim Nemanji Djordjeviću, Miroslavu Pašajliću, Milošu Koprivici, Aleksandru Bursaću i Matiji Milinu koji su naknadno pozvani da samo treniraju sa nama i pomognu nam iako su znali da neće ići na šampionat. Ovo je i njihova medalja", kazao je Mijatović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke