Mijatović: ''Nema vremena za tugu, čekaju nas Britanci''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.07.2014.
22:50
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektor mlade reprezentacije Srbije Dejan Mijatović nije zadovoljan onim što je njegov tim pokazao večeras u utakmici protiv Grčke, ali veruje da već u utorak protiv Velike Britanije može da bude mnogo bolje.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

''Orlići'' su večeras doživeli prvi poraz na Evropskom prvenstvu, i to od domaće selekcije Grčke sa 70-69.

Tim porazom naš tim je započeo drugu fazu takmičenja na EP, u novoformiranoj Grupi E, ali i dalje ima realne izglede za plasman u samu završnicu šampionata.

Posle ovog uzbudljivog meča, koji je rešen u poslednjim sekundama, selektor našeg nacionalnog tima Dejan Mijatović je otkrio glavne razloge poraza, ali i naglasio da bi ovaj meč protiv Grčke trebalo da bude prava pouka njegovim igračima u nastavku takmičenja.

''Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo u finišu prvog poluvremena našim greškama vratili selekciju Grčke u igru. Izgubili smo koncentraciju, donosili loša rešenja u napadu, a rivalu dozvolili puno ofanzivnih skokova i lakih poena.

Nismo uspeli da pobedimo, ali ovo je velika škola, novo iskustvo za naše igrače. Imali su prilike da osete šta je pritisak, kako je igrati na pravom gostujućem terenu''
, izjavio je Mijatović.

Već u utorak je novo iskušenje, protiv Velike Britanije, gde ne bi smelo da dođe do kiksa.

''Nema vremena za tugovanje, sutra je već nova prilika, da odigramo daleko bolje, savladamo Veliku Britaniju i potvrdimo plasman u četvrtfinale'', zaključio je selektor reprezentacije Srbije.

Grupa E - rezultati prvog kola:

Slovenija - Velika Britanija 75:52,
Grčka – Srbija 70:69,
Španija – Litvanija 65:62

Tabela: Srbija 2-1, Slovenija 2-1, Litvanija 2-1, Grčka 1-2, Španija 1-2, Velika Britanija 1-2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke