Mijatović: ''Konačno da savladamo i te Špance!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.07.2014.
23:52
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije večeras je ostvarila veoma važan trijumf protiv odlične selekcije Španije na Evropskom prvenstvu u Grčkoj. Selektor Dejan Mijatović imao je samo reči hvale za svoje ''Orliće'' posle meča.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Kako smo već i objavili, Srbija je slavila rezultatom 70-61, što je našem nacionalnom timu druga pobeda u prva dva kola, za prvo mesto u svojoj grupi na Evropskom prvenstvu.

Naš tim je odigrao odlično, zrelo, tokom svih 40 minuta, pa Španici nisu ni bili u prilici da ugroze trijumf selekcije Srbije.

Posle svega, dosta razloga za optimizam i zadovoljstvo selektora Dejana Mijatovića.

''Imali smo veliki motiv na ovom susretu, jer ova naša generacija je na svim velikim takmičenjima dolazila do medalje, ali je nekako izostajala pobeda protiv Španije. Zato smo imali ogromnu želju da ih konačno savladamo.

Veliki posao napravili su naši visoki igrači koji su potpuno zaustavili Hernangomeza. Smanjili smo učinak gotovo svih španskih uzdanica, osim Bricuele koji je zaista odigrao na visokom nivou. Čestitam svim momcima na ogromnoj borbi i energiji koju su uložili. Ovaj trijumf je od ogromnog značaja za nastavak šampionata, jedna pobeda nas deli od druge faze do koje ćemo učiniti sve da dođemo već sutra protiv selekcije Švedske'',
poručio je Mijatović, a prenosi zvanični sajt KSS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke