Micić: ''Partizan zasluženo slavio, bili smo uplašeni i nemotivisani''

Autor: Beta Beta
nedelja 21.02.2016.
15:39
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Vasilije Micić ocenio je da je njegov tim odigrao "uplašeno i nedovoljno motivisano" u utakmici u kojoj je poražen od Partizana u polufinalu završnog Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

"Izgubili smo od ekipe koja je zasluženo pobedila. Bili su bolji u svim segmentima, a mi smo odigrali uplašeno i nedovoljno motivisano. Trudili smo se do kraja, ali su oni dali neke ključne poene u završnici. Presudio je njihov skok u napadu. Čestitam saigračima na borbi, ali sada moramo da se okrenemo ostalim obavezama i pobedimo narednu utakmicu", rekao je Micić novinarima u Nišu.

Partizan je pobedio Zvezdu sa 68:60, a tokom većeg dela utakmice imao je dvocifrenu prednost. Plejmejker crveno-belih ocenio je da crno-beli igraju mnogo bolje od kada su promenili trenera.

"Dolaskom Aleksandra Džikića za trenera dobili su sigurnost i samopouzdanje. Igraju smirenije i pametnije, a sada su koristili svoje prednosti. Mi svoje prednosti nismo koristili i to se najbolje videlo po igri i rezultatu", rekao je Micić.

Zvezda je osvajala kup u prethodne tri godine, aktuelni je šampion Srbije i Jadranske lige, u kojoj će igrati u plej-ofu. U Evroligi ima šanse da se plasira u četvrtfinale.

"Ima mnogo da se igra do kraja sezone, mnogo važnih utakmica, dosta velikog iskustva da sakupimo. Iz svake utakmice treba da naučimo nešto novo, a protiv ekipe kao što je Partizan, morali smo da odigramo mnogo čvršće nego što jesmo", rekao je Micić.

Igrač Zvezde kazao je da su svi u timu pružili maksimum.

"Ja sam dao sve od sebe i verujem da je svaki igrač u timu dao sve od sebe da Zvezda pobedi, ali eto, videli ste sve. Partizan je zaista pogađao sve teške šuteve. Mi smo čak bili i u situaciji da se dobro branimo i po 23 sekunde, a onda su uspevali da pogode. Bekovska linija se takođe dosta borila, ali eto. Vilson je ponovo imao jednu jako dobru rolu i mislim da u narednim mečevima moramo mnogo bolje da ga čuvamo", rekao je Micić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mungos76
Sunday, 21.02.2016
20:46

Svaka čast na izjavi! Nije išlo, nema veze idemo dalje! Ne može svaki put da se pobeđuje. Bili su bolji i zasluženo pobedili. Nadam se boljim partijama u EL jer i tamo ćemo da prolazimo isto ako budemo slobodnjake šutirali 50%, a trojke promašivali po ceo obruč i tablu i konstrukciju kao da nikad nisu šutnuli na koš.