Mića Berić: "Rastanak sa Duletom nije greška!"

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 02.11.2015.
09:41
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni košarkaš, sada potprednik košarkaškog kluba Partizan smatra da je klub načinio dobar potez što nije nastavio saradnju sa Duškom Vujoševićem i što je šansa pružena Peri Božiću.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Crno-bela porodica je tokom leta započela novu eru.

Odlazak Danilovića, a zatim toga i Duška Vujoševića, pokrenuli su tektonske promene u Partizanu, izazvali mnogo komentara i različitih viđenja situacije.

Trofejni trenerje pre svog odlaska trpeo veliki pritisak javnosti, pa i Skupštinske većine u klubu, a Mića Berić smatra da klub nije pogrešio što se zahvalio Vujoševiću.

"Želeli smo u svemu novi početak."

"Danilović je nakon 15 godina otišao, bilo je za očekivati da krenemo od nule. Sa ove distance, mislim da nismo pogrešili (sa odlaskom Vujoševića). Jednostavno to nismo mogli finansijski da ispratimo."

"Hteli smo da damo šansu mladom treneru, a nismo doveli nikoga ko nije iz Partizana. To je bio logičan tok stvari.",
istakao je u intervjuu za 'Sport' potpredsednik Partizana, koji ne želi da umanji doprinos najtrofejnijeg trenera u istoriji kluba.

"On ovde uvek ima počasno mesto. Nadam se da ćemo jednog dana pričati o Peri Božiću kao što pričamo o Duletu.", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SVINJA ZEC VUK DJAVO
Monday, 02.11.2015
19:48

VATERPOLO: Mnogima nije jasno šta se to sve dešava sa Partizanom u košarci i u fudbalu. Da bi vam bilo jasno potrebno je da se malo vratimo unazad… jedno 3-4 godine. Setite se šta se sve dešavalo u vaterpolu. Za zvezdaše to nije uopšte bio sport jer, eto, Partizan je dominirao, a oni bukvalno da i nisu imali tim. Odjednom, neko iz Vlade Srbije je rešio da je vaterpolo ipak sport, a taj “neko” je bio zvezdaški orijentisan. Imena ćemo izostaviti, iako je svima jasno o kome je sve reč. Taj neko je preko noći precrtao mnoge sponzore VK Partizan, a u klub bez vaterpolista ubacio ogroman novac. Ogroman za vaterpolo. Crvena zvezda je preko noći postala jedan od najjačih klubova u Evropi. Najbolji vaterpolisti Partizana pokazali su pravo lice i prešli u komšiluk. Zvezda je te godine uzela bukvalno sve trofeje koje je mogla. Pošto je zadovoljio ličnu sujetu, jer, eto- skinuo je Partizan sa trona, određena osoba je sledeće sezone smanjila budžet državnoj mezimici. Iako finansijski oslabljena Zvezda je i dalje imala dovoljno novca da se opet domogne titule. Dve titule zaredom su bile više nego što je “neko” očekivao, pa je i sledeće godine znatno smanjio budžet Crvenoj zvezdi. U tom trenutku Radnički i Partizan su bili tu negde, egal, sa Crvenom zvezdom, a na površinu će isplivati tim sa najviše talenta i sa tradicijom. To se na kraju i desilo. VK Partizan je uzeo titulu. Pošto vaterpolo odjednom opet nije sport, “neko” je rešio da sasvim zavrne slavinu Crvenoj zvezdi. Ove sezone smo došli do toga da Zvezda i nema vaterpoliste nego ih pozajmljuje od Partizana. Ko će ove godine biti šampion nije teško pogoditi. U nedavno odigranom Derbiju, koji gotovo da nijedna medijska kuća nije prenela, Partizan je bez po muke pobedio večitog rivala.

avatar
SVINJA ZEC VUK DJAVO
Monday, 02.11.2015
19:47

KOŠARKA: U košarci smo gledali slične stvari. Ni košarka godinama nije bila sport za navijače Crvene zvezde jer Partizan dominira. Partizan krade u domaćem takmičenju, kažu oni, ali nikako da objasne kako to da taj isti Partizan zna i u Evropi da pobedi jedan Real. Real koji je pre nedelju dana ojadio KK FMP II sa tridesetak razlike, a da je hteo mogao je i rekord da postavi. Iako košarka nije bila sport za zvezdine navijače, jeste za Vesića, gospon Pauka, i drugu bratiju koji su sipali u Zvezdu i šakom i kapom, ali još više izvlačili. Godinama, milioni evra su se slivali u klub sa Malog Kalemegdana, ali rezultati su izostajali. Sa druge strane su imali košarkašku instituciju i trenera koji je znao da od minimuma izvuče maksimum. Kad su uvideli da trpanje para u bure bez dna ne donosi rezultate, rešili su da finansijski unište rivala. Zna se ko iz državnog vrha je naredio da se zabrani državnim firmama da sponzorišu Partizan dok su u isto vreme privatnici bili šikanirani da moraju da sponzorišu nekadašnji KK FMP, dojučerašnju KK Crvena zvezda Beograd. Ni to nije donelo ploda u prvoj godini jer premda Partizan nije uspeo da uzme ABA (nije ni FMP) , Partizan je uspeo da uzme domaću titulu, 13. put uzastopno. Tek sledeće godine svi ti pritisci iz državnog vrha su urodili plodom. Pod pritiskom nemaštine Partizan je imao jedan od najslabijih klubova na početku sezone. U međuvremenu KK FMP je samo za jednog košarkaša dao više nego Partizan za ceo tim. Uspeli su, osvojili su ABA ligu i konačno skinuli Partizan sa trona u domaćem takmičenju. Ove godine situacija je znatno gora za Partizan. Prethodna uprava, ili bar deo nje, je otišla. Ostali su dugovi od preko 6 miliona evra. Klub je preuzeo Peković. Sa druge strane, zadovoljni učinjenim (titulom) i činjenicom da je Partizan u još lošijem stanju nego prošle godine, Crvenoj zvezdi je smanjen budžet. Setite se samo priče iz vaterpola. Partizan trenutno ima rezultat 2-5 u ABA, ali ne treba zaboraviti da, iako osakaćen, Partizan je dve utakmice izgubio u poslednjoj sekundi. Da je bilo malo sportske sreće, ali i znanja, Partizan je mogao da bude 4-3. Dakle, samo pobedu manje od državne mezimice. Finansijski oslabljena jer je velika sujeta zadovoljena, Crvena zvazda isto igra prilično loše, pogotovo u Evropi. Ko će biti šampion ABA lige je u ovom trenutko sasvim neizvesno. Ipak ono što je izvesno je da gledamo isti razvoj situacije, kao i u vaterpolu. Crvena zvezda možda još ove godine bude šampion, ali tu je kraj.

avatar
SVINJA ZEC VUK DJAVO
Monday, 02.11.2015
16:10

FUDBAL: Naravno, na red dolazi fudbal. Svima je jasno da država i državni vrh ne mogu da utiču finansijski na FK Partizan, jer od države klub bukvalno ne dobije ni prebijene banke. Ove godinje dobija, ali o tome ćemo kasnije. Isto se ne može reći i za Crvenu zvezdu, koja je samo ove godine dobila od sponzora, državniih ili ne, preko deset miliona Evra. Dakle, kako srušiti klub ako ne možeš finansijski. U državi kao što je Srbija to je bar lako. Postavi svoje ljude u taj klub. Ako su kriminalci i imaju podeblji dosije, još bolje. Na tribnu postavi svoje ljude, da ne bi dizali bunu protiv uprave. U tim ubaci sabotera, i krticu, i rezultati, negativni, ne mogu da izostanu.nPogledajte ko nam vodi fudbalski klub. Svi imaju ili su imali krivične prijave. Tribinu vode ljudi od poveranja (sa Severa), a u timu imamo lažnog kapitena! Odličan recept za kataklizmu biblijskih razmera. Pogledajte gde se klub trenutno nalazi. Čak 19 poena iza Crvene zvezde. Očigledno da osvajanje titule nije dovoljno nego se treba i poniziti Partizan. Sudijske odluke na današnjoj utakmici i te kako to pokazuju. Bruka i sramota šta se sve svira ove godine protiv Partizana.nDa ne zaboravimo, država je ove godine prvi put u poslednjih nekoliko godina sponzorisala Partizan, ali iz samo jednog razloga, da mogu da opravdaju desetine miliona koji su se slili u podbanjički kolektor.nIpak, kao što je vaterpolo postao sport pa opet nije, kao što je košarka postala sport pa će uskoro postati nešto što samo Grobari prate, tako će se i sve ovo što se dešava u fudbalu jednog dana lani zvati. Smradovi iz državnog vrha će otići kad-tad, a Partizan će ostati, ako mu navijači ostanu verni. Kad kažem “navijači” zna se na koga mislim. Na one koji žive za Partizan, a ne od njega!nGlavu gore Partizanovci! Gledaćemo mi opet vaterpolo i naš Partizan u Ligi šampiona. Gledaćemo opet kako Partizan u Pioniru pobeđuje Real, Barsa i druge evropske velikane. Gledaćemo i normalan fudbal, kada se naš napaćeni fudbalski klub otarasi državnih pijavica i kriminalaca koji su ga okupirali.nNikome nije gorela do zore, neće ni njima!

avatar
Nenad Stanisic
Tuesday, 03.11.2015
10:21

Pa to je oboljenje ipak puno ozbiljnije nego što sam mislio. Kako razumeti ovaj kilometar texta nego kao šizofreno nabacivanje nasumično izabranih podataka, bez ikakvog utemeljenja u logici.... :(

avatar
SVINJA ZEC VUK DJAVO
Tuesday, 03.11.2015
13:29

Nikako. Bilo bi mi cudno da si ga razumeo, ovo je skroz normalno i ocekivano.

avatar
Marco Popovich
Monday, 02.11.2015
15:00

Kako to da je onaj Silobad ostao???

avatar
SVINJA ZEC VUK DJAVO
Monday, 02.11.2015
16:08

A sta mislis kako?

avatar
Lord of Nottingham
Monday, 02.11.2015
11:31

Ali on bi vodio Partizan i za 1 euro, kako to da niste mogli finansijski Duloa da ispratite?

avatar
Skaut1
Monday, 02.11.2015
11:04

Zar ne reče Vujošević da bi radio za 1 EUR? Doduše jeste pomenuo i stari dug...

avatar
Poznavalac
Monday, 02.11.2015
10:55

Nije greska rastanak sa duletom ali mi se cini kao greska izbor bozica..sve ima svoj kraj pa tako i dule.

avatar
SVINJA ZEC VUK DJAVO
Monday, 02.11.2015
10:44