Metle radile na Istoku, Klipersi vratili brejk!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 27.04.2015.
07:14
Izvor: Sportske.net

Klivlend i Vašington su u polufinalu, Klipersi podigli glavu u Teksasu. Dalas ostao u igri!

Beta/AP Photo/Darren Abate
Beta/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Posle Voriorsa i Kavsi su uzeli metlu. Čišćenje Bostona je bilo u neku ruku očekivano, serija se neće vraćati u Ohajo. Sada će Lebron i ekipa odmoriti čekajući narednog protivnika, to bi trebalo da bude Čikago.

To su dobre vesti, loše su povreda Kevina Lova koji je posle duela sa Kelijem Olinjikom povredio rame. Lov je bio ljut na košarkaša Bostona, videćemo koliko će odsustvovati. Bilo je dosta tenzija, Džej Krauder se sukobio sa Perkinson, kasnije i Džej Ar Smitom. Na kraju je povređen, a Smit je zaradio isključenje i mogao bi da propusti start polufinala.

Najbolji Lebron sa 27 poena, 10 skokova, 8 asistencija. Ovo je prva serija koju je Klivlend dobio od kada je "Kralj Džejms" početkom decenije otišao na jug. Vratio se, Kavsi opet pobeđuju. Irving je ubacio 24 poena, Šampert dodao 15, na drugoj strani Ajsija Tomas i Salindžer su brojali do 21.

Cavaliers Celtics Basketball

Lebron inače ima neverovatan skor u prvim kolima plej ofa u poslednjih 22 meča. Izgubio je samo dve utakmice na startu doigravanja. Za deset sezona u NBA, on je igrao pet finala i osvojio dva prstena.

I Vašington je počistio Toronto, dobili su i četvrtu utakmicu uz ovacije krcate dvorane. Vizardsi su već posle prve četvrtine imali dvocifrenu prednost, do kraja treće četvrtine sve je bilo gotovo. Istorijska pobeda, Vašington nikada nikoga nije počistio 4:0 u istoriji granšize.

Raptors Wizards Basketball

Vizardsi su, tada kao Buletsi poslednji put prošli prvo kolo u nizu dva puta još krajem sedamdesetih, i ne misle ovde da stanu. Imaće vremena da se odmore, Atlantu čekaju još najmanje dva meča protiv Netsa, Vizadsi priželjkuju da serija potraje. Ako ponove ove partije iz duela sa Torontom, sve je moguće.

Blistao je Marsin Gortan, ubacio je 21 poen i imao 11 skokova i 5 asistencija. "Poljski čekić" je pre meča rekao da ne očekuje veći otpor Reptorsa i bio u pravu. Šest Vizardsa bilo je dvocifreno, Vol je ubacio 14 poena i imao 10 asistencija, Bil dodao 23 poena, Pirs 14. Inače, Vašington je pogodio 15 trojki, još jedan rekord za franšizu u plej ofu.

Clippers Spurs Basketball

Klipersi su vratili brejk. Ko zna, možda će pamtiti ovu pobedu kao prekretnicu. Kris Pol je odigrao verovatno partiju sezone sa 34 poena i 7 asistencija, sada je 2:2 i serija se vraća na Pacifik.

Podsetimo, treći meč su Klipersi izgubili ubacivši samo 73 poena, sada kao da je na parketu bio neko drugi. Šutirali su 54%, koristili sve greške rivala, Redik je ubacio 17 poena, Grifin uz 20 imao i 19 skokova, a "trenerov mali" Ostin Rivers je pogurao tatu ka pobedi, postigao je rekord u plej ofu sa 16 poena.

Clippers Spurs Basketball

Sparsi su promašili deset bacanja, pogodili sa 6 trojki iz 25 pokušaja, nisu ličili na sebe, nedostajala im je karakteristična disciplina u igri. Najbolji Dankan sa 22 poena i 14 skokova, ali nije vredelo. Očigledno da nas čeka iscrpljujuća serija, sledeći meč u El-Eju je u utorak, pa se serija u četvrtak vraća u Teksas. Ako bude 3:3 majstorica je na parketu Klipersa narednog vikenda.

Dalas je produžio nadu, smanjili su na 3:1 protiv komšija, pa će Hjuston morati da se za polufinale bori kod kuće.

Rockets Mavericks Basketball

Monta Elis je ubacio 31 poen, Barea dodao 17 uz 13 asistencija. Omaleni bek je zbog eliminacije Ronda i povrede Parsonsa bio starter, prvi put od 2011. kada su Mavsi osvojili prsten.

Hjuston je igrao slabije nego u prva tri meča, nije ih služio šut, ubacili su svega 7 trojki iz 31 pokušaja. Harden je postigao 24 poena, Hauard 13, ali je posle prve četvrtine u kojoj je ubacio 10 poena, "Supermen" bio odlično čuvan.

Naredni meč je sutra uveče u Hjustonu, videćemo mogu li Mavsi da vrate brejk i ostanu u igri.

Dalas - Hjuston 121:109 (1:3)
Vašington - Toronto 125:94 (4:0)
San Antonio - Klipersi 105:114 (2:2)
Boston - Klivlend 93:101 (0:4)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke