'Metla' - Srbi odveli Fener u finale

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.06.2017.
20:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea počistili su Darušafaku u polufinalnoj seriji plej-ofa turskog prvenstva. Ekipa Željka Obradovića braniće titulu protiv Bešiktaša ili Anadolu Efesa.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Aktuelni šampion Turske imaće priliku da brani trofej osvojen prošle godine, pošto je u polufinalu plej-ofa "počistio" Darušafaku i slavio sa 3:0 u seriji.

Nakon dve pobede na domaćem terenu ekipa Željka Obradovića je savladala Darušafaku i u "Volksvagen Areni". Fenerbahče je treću utakmicu dobio rezultatom 90:71 (26:14, 20:21, 12:18, 32:21).

Gosti su utakmicu prelomili na startu poslednje četvrtine koju su otvorili na furiozan način. Ispostavilo se da Darušafaka nije uspela da se oporavi od tog udarca i Fener je do kraja samo uvećao razliku.

Najefikasniji igrač pobedničkog tima bio je Bogdan Bogdanović koji je meč završio sa 19 poena, a pratio ga je reprezentativni saigrač Nikola Kalinić sa 17 poena. Bobi Dikson je postigao 15, a Luiđi Datome 12 poena.

Na drugoj strani se izdvojio Anderson sa 21 poenom, dobre partije prikazali su još Bred Vonamejker (17 pts) i Dairis Bertans (13 pts).

Protivnik Fenerbahčea u finalu plej-ofa biće Bešiktaš ili Anadolu Efes. Bešiktaš trenutno vodi u seriji sa 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke