Metalac - Sa Višnjika u Evokup! (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.03.2015.
12:35
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Metalca kompletiraće debitantsku sezonu u regionalnoj košarkaškoj ligi gostovanjem u Zadru a budu li savladali istoimeni tim u dvorani "Krešimir Ćosić" Valjevci će obezbediti plasman u grupnu fazu Evrokupa.

Beta/IgorKupljenik/Ev
Beta/IgorKupljenik/Ev

Povezane vesti

Kada je Bord regionalne košarkaške lige početkom septembra 2014. godine uputio "vajld kard" na adresu KK Metalac niko nije mogao da pretpostavi da će klub iz Valjeva u debitantskoj sezoni u ABA ligi biti u prilici da se bori za Evropu.

Zbog infrastrukturnih problema Metalac je prvih šest kola u ligaškom delu sezone igrao "na strani" a čini se da je preloman trenutak za uspon ekipe iz Valjeva bio poraz od Partizana i ona konferencija za medije koju je u "Pioniru" održao Vladimir Đokić.

"Od čestitanja i priče da dobro igramo mi nemamo ništa. Od toga se ne živi, to se zaboravlja. Boli nas svaki poraz, ne mirimo se sa tim. Teško je igrati prvih pet utakmica u gostima, ali ne tražimo izgovore. Ne priznajem pohvale, skor 0:5 je sramotan i stidim se toga" rekao je 25. oktobra Vladimir Đokić.

Već u narednom kolu Metalac je napravio ogroman podvig, savladao Olimpiju u "Stožicama" (69:70) i tako upisao prvu istorijsku pobedu u ABA ligi.

Od tog momenta pa do 26. kola regionalnog šampionata Valjevci su ostvarili 13 pobeda i upisali 7 poraza što im je omogućilo da se u poslednjem kolu bore za plasman u Evrokup!

Pobeda nad Zadrom sigurno vodi u grupnu fazu pomenutog takmičenja, a u nekim kombinacijama Metalac bi, čak i da izgubi, ostvario plasman u Evrokup.

Zadrani se nalaze na 9. poziciji na tabeli i imaju svega dve pobede manje od šestoplasiranog Metalca što govori o izjednačenosti lige.

Večerašnji susret poslednjeg kola regionalne ABA lige između Zadra i Metalca zakazan je za 19 časova a nadamo se da će Valjevci 14. pobedom overiti plasman u Evrokup i na taj način zaokružiti fantastičnu sezonu u kojoj su na sjajan način predstavljali srpsku košarku u regionu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke