Metalac odustao od Evrokupa!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.03.2015.
21:10
Izvor: Sportske.net

Najprijatnije iznenađenje ligaškog dela sezone u ABA ligi valjevski Metalac neće igrati u Evrokupu zbog nedostatka novca i loših infrastrukturnih uslova.

BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV
BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV

Povezane vesti

Pre samo pola godine KK Metalac iz Valjeva dobio je priliku da debituje u regionalnom košarkaškom šampionatu a kada je prihvatio 'vajld-kard' malo je ko verovao u to da će Valjevci odigrati sezonu za pamćenje.

Zbog infrastrukturnih problema Metalac je prvih 6 utakmica u ABA ligi igrao kao gost a upravo je na poslednjem gostovanju u tom nizu ostvario prvu pobedu kojom je započeta sjajna serija.

Trijumf nad Olimpijom bio je početak sjajne priče ekipe koju sa klupe vodi Vladimir Đokić a spletom okolnosti Metalac je u poslednjem kolu zadržao šestu poziciju na tabeli i obezbedio plasman u Evrokup!

"Niko nije mogao ni da sanja ovakav uspeh na početku sezone. Rezultat nije iznenadio nas u klubu, već celokupnu sportsku javnost" počeo je priču Boško Đukanović.

Nažalost, klub iz Valjeva u narednoj sezoni nećemo gledati u grupnoj fazi pomenutog takmičenja a razlog za takvu odluku leži u nedostatku novčanih sredstava i infrastrukturnim problemima.

"Ne verujem da ćemo igrati Evrokup, čak sam i siguran u to. To je ekstremno veliki trošak, sve i da imamo halu koja ispunjava uslove, ne verujem da bi mogli da se takmičimo zbog nedostatka novca" kazao je za "Naše Novine" prvi čovek Metalca Boško Đukanović.

Metalac je u debitanstskoj sezoni u ABA ligi ostvario 13 pobeda i zabeležio isto toliko poraza a Boško Đukanović je objasnio da veliku zahvalnost za učešće u ligi Valjevci duguju čelnicima takmičenja koji su "progledali kroz prste" srpskom predstavniku kada je hala u pitanju.

"Nemamo mi para poput Crvene zvezde i Partizana da angažujemo vrhunske igrače. Ipak, i sa znatno manjim budžetom uspeli smo da ostvarimo uspeh približan njihovom. Naša politika zasniva se na dovođenju mladih perspektivnih košarkaša iz Srbije, iz Šumadije" zaključak je Boška Đukanovića.

Ekipa Metalca pokušaće da se kroz takmičenje u Superligi Srbije ponovo plasira u ABA ligu ali da zauzimanjem trećeg mesta izbegne plaćanje specijalne pozivnice koja košta 150.000 evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke