Mesina vodi "Azure" na Eurobasketu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.10.2016.
15:42
Izvor: Sportske.net

Italijanska košarkaška federacija (FIP) potvrdila je u utorak da će proslavljeni stručnjak Etore Mesina predvoditi "Azure" na narednom Evropskom prvenstvu.

fip.it
fip.it

Povezane vesti

Proslavljeni košarkaški stručnjak Etore Mesina dogovorio je produžetak saradnje sa Italijanskom košarkaškom federacijom (FIP) do kraja Eurobasketa 2017. godine.

Etore Mesina je preuzeo mušku košarkašku reprezentaciju Italije novembra 2015. godine, a lani nije uspeo da odvede "Azure" na Olimpijske igre iako je Italija organizovala kvalifikacioni turnir u Torinu.

"Produžetak saradnje je logično rešenje. Zahvalan sam predsedniku Petrućiju i Federaciji na ukazanom poverenju, ali i Gregu Popoviču i San Antoniju na tome što su mi omogućili da nastavim sa radom u reprezentaciji Italije" rekao je Mesina.

Reprezentaciju Italije narednog leta očekuje učešće na Evropskom prvenstvu koje će organizovati Turska, Finska, Rumunija i Izrael.

"Azuri" su mesto na Eurobasketu 2017. godinee obezbedili na osnovu plasmana na prethodnoj kontinentalnoj smotri na kojoj ih je predvodio Simone Pjaniđani.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gigi Datome
Tuesday, 11.10.2016
21:11

E tu ce da naberu med. Lik ima Gallinarija, Belinelija, Datomea, Barnjanija, Gentilea, a forsira neko rudarenje i igru na mali broj poena. Slobodno mogu da se nadaju borbi za 8. mesto.