Menadžeri rekli svoje - Srbin će biti MVP Evrolige!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.01.2015.
13:58
Izvor: Sportske.net

Veliko priznanje dobila je srpska košarka od strane menadžera evroligaša koji su procenili da titulu najkorisnijeg igrača elitnog takmičenja u tekućoj sezoni treba da ponese jedan od dvojice srpskih igrača.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Praksa koja je ustanovljena tokom minulih sezone podrazumeva da generalni menadžeri klubova učesnika elitnog takmičenja daju svoje mišljenje i ocenu dešavanja u Evroligi.

Tako smo već imali prilike da čujemo koga menadžeri evroligaša smatraju za najboljeg trenera, koji timovi su favoriti za osvajanje Evrolige i koje su hale najlepše.

Evroliga je danas saopštila drugi deo svog istraživanja a verovatno najinteresantnije pitanje tiče se najkorisnijeg igrača prestižnog evropskog takmičenja.

Na pitanje ko će osvojiti titulu najkorisnijeg igrača Evrolige u sezoni 2014/2015 najveći broj menadžera stavio je dvojicu Srba na vrh liste!

Čak 33.33% glasova dobio je plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije i moskovskog CSKA Miloš Teodosić a odmah iza njega našao se centar KK Crvena zvezda Telekom i najkorisniji igrač prvog dela takmičenja.

Boban Marjanović dobio je 20.83% glasova i nalazi se među glavnim favoritima za zvanje MVP-a tekuće evroligaške sezone što ne treba da čudi ako se uzme u obzir kako centar crveno-belih igra u minulom periodu.

Na trećem mestu našao se Ante Tomić, centar Barselone, inače hravtski internacionalac koji je dobio 12.60% glasova.

Tabela

Pored pomenutog pitanja koje se tiče potencijalno najkorisnijeg igrača Evrolige menadžeri su dali svoj sud o tome ko je najbolji Amerikanac, ko su najbolji šuteri, asistenti, igrači koji igraju najlepšut košarku za oko.

Rezultate ankete pogledajte u priloženom klipu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke