Meloun fasciniran: "Jokić me podseća na Divca"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.12.2016.
12:49
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Denver Nagetsa Majkl Meloun zadivljen je načinom na koji Nikola Jokić deli pasove saigračima, pa je srpskog internacionalca opisao kao plejmejkera zarobljenog u telu centra.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Majstorije kojima je Nikola Jokić oduševio NBA ligu ali i čitav košarkaški svet nisu mogle da prođu bez komentara trenera Denvera Majkla Melouna koji je odao priznanje srpskom košarkašku.

"Jokić je trebalo da bude debeli bek! On je bio plej dok je rastao, imao je uvek loptu u rukama. Zato mislim da su njegovi pasovi, kontrola lopte danas na fascinantnom nivou, jer razmišlja na način kao dok je bio bek" rekao je Meloun.

Centar košarkaške reprezentacije Srbije pokazao je na prethodne dve utakmice kakav je majstor sa loptom pošto je u nekoliko navrata asistirao saigračima manirom vrsnog plejmejkera.

"On sve igrače oko sebe čini boljim. Mislim da je to najbolja definicija velikog igrača. Podseća me na Vlade Divca kad je bio mlađi. I on je imao neverovatna dodavanja, gde god da se našao na terenu. Njega nikad nisam trenirao, ali takvog igrača kao što je Jokić prvi put imam u timu, bez ikakvog omalovažanja drugih" dodao je Meloun.

Nikola Jokić igra svoju drugu sezonu u NBA ligi a trenutno beleži prosek od 11 poena, 7.1 skoka i 3 asistencije po utakmici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke