Melo zadaje udarac evropskim ekipama!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 24.10.2016.
18:32
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Njujork Niksa ima ulogu zamenika predsednika Asocijacije Igrača Nacionalne Košarkaške lige SAD.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Karmelo Entoni je kao funkcioner Asocijacije Igrača došao do jedne ideje koja bi mogla da napravi problem evropskim klubovima u budućnosti.

On naime ima ideju da u potpunosti reformira NBA razvojnu ligu. Njegov plan je da stvori više mesta za mlade igrače i tako ojača razvojni sistem.

Ipak, ono što će uticati na klubove sa "starog kontinenta" je to što Melo ima ideju da pojača ulaganja u D-ligu, koja bi tako dovela do većih plata igrača koji nastupaju tamo. Njemu se ne dopada što veliki broj američkih košarkaša odlazi u inostranstvo u potrazi za boljim i unosnijim angažmanima, pa veruje da bi povećanjem plata u razvojnoj ligi, igrači mahom ostajali i razvijali se u svojoj domovini.

On bi povećao i broj "dvostranih ugovora" po kojima igrač ima pravo da igra i za NBA tim i za tim iz D-lige, a veruje da bi sve to podstaklo svih 30 timova u NBA da imaju svoje filijale u razvojnoj ligi.

Ukoliko se ovo obistini, klubovi u Evropi će mnogo teže dolaziti do košarkaša iz SAD, koji će u tom slučaju imati razlog manje da napuste svoju domovinu. Poznato je da se i "seleri kep" povećava za još devet miliona, što je još jedan pokazatelj da NBA pokušava da dovede i zadrži "sve što valja", te će evropski klubovi imati problema da zadrže i košarkaše iz zemalja sa "starog kontinenta" kako će teško moći da pariraju ugovorima NBA timova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 24.10.2016
22:37

Па ово нама одговара јер би сви морали много више да се ослоне на своје школе кошарке. Не би онда Турци имали 4 представника са 0 титула првака европе, а АБА лига која има 7-8 титула једног представника..

avatar
Forza Napoli
Monday, 24.10.2016
20:16

Pa to je najbolje sto nam se moze desiti!vise ce klubovi razvijati svoje igrace,i nece se vise desavati da nam 6 stranci poput mekela ili ovog frenka robinsona.platices samo onog koji vredi i cao

avatar
MultiMagic
Monday, 24.10.2016
19:57

Za NBA super stvar, normalno da covek gleda da poboljsa stvari u svom dvoristu i stvarno je ideja dobra. E sad sto za Evropu to ne bi bilo bas najpovoljnije to je druga stvar, nega klubovi iz Evrope vide kako ce da resavaju potencijalni problem, svakako ce morati nesto dobro da smisle kako bi uspeli da zadrze svoje igrace a kamoli da dovode one iz Amerike.

avatar
delije niksic
Monday, 24.10.2016
19:08

Jedna bogata i imucna Amerika ne moze ovo da uradi,ne zato sto nemaju novca vec zato sto je to bezpotrebno ulaganje.Cime bi im ti igraci vratili,i zasto bi neko igrao tu D ligu kada moze da ode u Evropu i igra vazne takmicarske meceve

avatar
Golzalo Higuain
Monday, 24.10.2016
19:08

ma nek nas uniste totalno! da ja ko kakav moron po citavu noć gledam nba, hoću baš! Ne daju nam našu evropsku Nba, s toga nek nas uniste ha ya.