Melo se oprostio od reprezentacije

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 22.08.2016.
12:33
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Njujork Niksa je najuspešniji američki košarkaš na Olimpijskim igrama.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Karmelo Entoni je sinoć osvojio svoju treću zlatnu medalju na svojim četvrtim Olimpijskim igrama, i tako postao jedini američki košarkaš sa toliko zlatnih odličja osvojenim na Igrama.

Tokom sinoć okončanih Igara u Riju, popularni Melo je uspeo i da postane najboolji strelac SAD u istoriji Olimpijskih Igara.

Na sinoć okončanom košarkaškom turniru Melo je u proseku postizao 12.1 poen po utakmici, a nama je u finalu dao 7 poena.

"Koliko god da će mi nedostajatai, vreme je da ustupim mesto momcima koji su bili ove godine u timu, kao i mlađima", rekao je Karmelo Entoni.

Entoni je u NBA ligi od 2003. treće godine, a bio je deo jednog od najboljih draftova u istoriji lige.

Prvi pik je tada bio Lebron Džejms, iza njega je bio Darko Miličić, dok se Melo nalazio na trećem mestu ispred Krisa Boša i Dvejna Vejda.

Tokom svoje NBA karijere je pored Niksa igrao i za Denver Nagetse.

U devet navrata je bio na Ol-star meču, dva puta je biran u drugi tim lige, četiri puta u treći, a 2013. je bio i najbolji strelac NBA lige.

Što se tiče reprezentacije, pored tri zlata na Igrama u poslednjih osam godina, može da se pohvali i bronzom iz Atine 2004. godine, kao i bronzom sa Svetskog prvenstva u Japanu 2006. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke