MekKolum rastužio Novickog, raspucani Hjuston, Netsi u kanalu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 08.02.2017.
09:13
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrana tri mečam najuzbudljivije bilo u Teksasu gde je Novicki podsetio na najbolje dane...

BETA/AP Photo/Hannah Foslien
BETA/AP Photo/Hannah Foslien

Povezane vesti

U noći kada je Dirk Novicki zaustavio vreme i odigrao verovatno najbolju partiju u sezoni, Dalas nije imao sreće da svojoj legendi podari pobedu.

Nemac je ubacio 25 poena, uključujući i trojku koja je izgledala kao koš za pobedu četiri sekunde pre kraja.

Umesto toga, MekKolum je slomio srca domaćih navijača, koš u poslednjoj sekundi, pobeda je otišla u Oregon. On je ubacio 32 poena, Lilard 29, vredna pobeda za Blejzerse protiv direktnog rivala u borbi za osmo mesto na Zapadu. Senzacionalni Jogi Ferel koji je posle neverovatnih partija potpisao dvogodišnji ugovor sa Dalasom, iako je stigao na deset dana je meč završio sa 12 poena.

Hjuston je bez većih problema savladao Orlando, iako je Nikola Vučević uz 14 poena, imao čak 19 skokova. Medžik preslab za domaćina, "Bradonja" je ubacio 25 poena, uz 13 asistencija i 6 skokova. Kada se Roketsi raspucaju, teško rivalima, bili su na oko 50% šuta, ubacili 16 trojki, kada su se gosti spustili na -10 u finišu, pojačali su ritam i mirno priveli posao kraju.

Hjuston u četvrtak igra u Šarlotu, Hornetsi su dobili noćas Netse, prekinuli niz od sedam poraza. Batum, Voker i Belineli su ubacili po 17 poena,  dobro su igrali u prvom poluvremenu, ali su se Netsi u finišu vratili, doduše bez šansi za preokret. Bojan Bogdanović je ubacio 22 poena, Bruk Lopez 20, Bruklin je sa devet pobeda najgori tim u ligi, ovo im je deseti poraz u nizu. Napravili su previše grešaka, čak 18, da bi mogli da računaju na iznenađenje u Severnoj Karolini.

Dalas - Portland 113:114
Hjuston - Orlando 128:104
Šarlot - Bruklin 111:107

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke