Mega vratila 'brejk', odlučuje majstorica!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.06.2016.
21:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Leksa vratili su "brejk" u Železniku i izborili se za majstoricu sa FMP-om u seriji koja odlučuje o trećem predstavniku Srbije u ABA ligi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Sinoć je u "Pioniru" pala odluka o osvajaču titule, ali će i pored toga sezona u Superligi potrajati do nedelje pošto će se u borbi za treće mesto igrati peta utakmica.

Košarkaši FMP-a večeras su imali priliku da pobedom nad Mega Leksom osvoje treće mesto u Superligi i izbore se za plasman u ABA ligu, ali je ekipa Dejana Milojevića uspela da vrati brejk i izbori se za majstoricu.

Četvrta utakmica u borbi za treće mesto završena je trijumfom Mega Leksa rezultatom 90:79 (26:11, 18:25, 21:27, 25:15) čime je rezultat u seriji izjednačen na 2:2 pa će peti meč odlučivati o tome ko će u ABA ligu.

Ekipa Mega Leksa bolje je otvorila večerašnji duel u Železniku ali je nakon prve četvrtine lagano počela "topi" stečenu prednost pa je FMP tokom trećeg perioda preuzeo vođstvo.

Tek u četvrtoj četvrtini gosti uspevaju da se vrate u pravi ritam i da na kraju ostvare pobedu koja će im omogućiti da u nedelju na domaćem terenu jure treću pobedu i plasman u ABA ligu.

Najbolji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Ivica Zubac sa 21 poenom i 5 skokova, a pratio ga je Nikola Ivanović sa 18 poena i 8 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke