Mega prokockala sjajnu priliku za novi podvig!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.12.2015.
21:00
Izvor: Sportske.net

U derbiju 16. kola ABA lige, ekipa Mega Leksa bila je na pragu da ostvari novu veliku pobedu, ali trojke Tadije Dragićevića i promašena slobodna bacanja Kabe presudila su u korist gostiju.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Posle čudesnog preokreta protiv Partizana u prošlom kolu, Milojevićevi puleni su i večeras oduševili svoje navijače, ali ipak nisu uspeli da savladaju vodeću ekipu Budućnosti!

Pred oko 1.500 gledalaca u Sremskoj Mitrovici, Budućnost je trijumfovala rezultatom 83-81, što je ovoj ekipi četrnaesta pobeda od početka sezone.

Bila je ovo utakmica sa dosta preokreta i puno uzbuđenja, posebno u finišu meča. Mega je odlično ušla u meč, dobila je prvu četvrtinu sa 22-14, ali je u drugoj, a posebno u trećoj četvrtini Budućnost odgovorila i uspela da napravi preokret.

Na ulasku u poslednju četvrtinu, Budućnost je vodila sa 63-58, ali Mega ponovo uzvraća i posle trojke Ognjena Jaramaza u 36. minutu domaćin vodi sa 73-70.

Kada je, dva minuta kasnije, Nikola Ivanović pogodio novu trojku za 78-72, činilo se da je Mega na pragu trijumfa, ali onda sledi odgovor Tadije Dragićevića, koji sa dve vezane trojke vraća goste u igru - 80:80!

Međutim, pravu priliku za pobedu Mege propustio je Alfa Kaba, koji je promašio oba slobodna bacanja na devet sekundi pre kraja, pri rezultatu 81:82!

Aleks Marić je sa 18 poena (6-6 za dva) i osam skokova bio najefikasniji u ekipi Budućnosti, a pratili su ga Omar Kuk sa 14 i Tadija Dragićević sa 13 poena.

U domaćem timu Luvavu Kabaro je upisao 20 poena, a Ognjen jaramaz je meč završio sa 18 poena.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke