Mega poražena od Krke u triler završnici!

Autor: Nikola Miloradović
subota 05.11.2016.
22:58
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Leksa dočekali su u "Pinki" areni ekipu iz Novog Mesta u okviru osmog kola ABA lige.

Mega Leks/Ivica Veselinov
Mega Leks/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Izabranici Dejana MIloevića poraženi su na svom terenu od Krke u meču osmog kola.

Na kraju je bilo 95-96 (17-26, 33-18, 25-32, 20-20) za goste iz Slovenije, meč je obilovao uzbuđenjima i promenama rezultata.

Nakon prvog kvartala delovalo je da će Krka lako dobiti srpskog predstavnika, ali su to sjajnom drugom četvrtinom Milojevićevi puleni demantovali. Postigli su 33 poena u drugom kvartalu te su na poluvreme otišli sa šest poena prednosti.

Vratila se Krka u meč u trećoj deonici, pred poslednju četvrtinu su uspeli i da vrate prednost u svoju korist.

U poslednjoj deonici je bilo veoma neizvesno. Najpre je sjajni Luković goste odveo na +5 na manje od minut do kraja, da bi mu Mušidi u narednom napadu odgovorio trojkom.

Nakon toga je Čebular promašio dva bacanja, u narednom napadu Novak je izgubio loptu, Kaba je poslao Rojca na liniju penala.

Ovaj je pogodio prvo bacanje, drugo je omašio ali je do ofanzivnog skoka došao Marko Luković, Novak faulira ponovo Rojca, koji je ponovo bio polovičan sa linije penala i tako doneo Krki plus četiri.

Delovalo je da je gotovo, ali supertalentovani Nemac Kostja Mušidi nije mislio tako, pogodio je još jednu trojku i doveo Megu na samo -1. Krka je zatražila tajm-aut, nakon toga uspeli su da zadrže loptu do isteka vremena i tako ostvaer treći uzastopni trijumf u regionalnom takmičenju.

U pobedničkom sastavu sjajni su bili ponovo Marko Luković sa 23 poena (čak 15 u prvoj četvrtini) 11 skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte, kao i Matic Rebec sa istim košgeterskim učinkom. Vrlo dobri su bili i Čebular i Eliot sa po 17 poena, deset je dodao Ronald Kari.

U ekipi Mega Leksa, čak 27 poena je imao Jovan Novak, tome je dodao i pet asistencija, odličan je bio i Zagorac koji je upisao 19 poena, dok su po 14 dodali Jaramaz i mladi Mušidi. Dvocifren je bio i Tejić sa 10 postignutih poena.







Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Sunday, 06.11.2016
07:49

Konacno poptpuna vest sa statistiko.m . Novak pokazuje sta zna I ume. Zvezda I partizan da se stide zbog odnosa sramnog prema ovom mommy ptoslom vremenu