Mega pokazala silu protiv Zadrana!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 02.01.2016.
18:42
Izvor: Sportske.net

Fantastična partija Mega Leksa u drugom poluvremenu protiv Zadra, na kraju su slavili zasluženu pobedu i nalaze se na korak od plej-ofa. Strašan meč Timotija Luvavua.

Mega Leks/Ivica Veselinov
Mega Leks/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Još je rano govoriti o konačnom plasmanu pred plej-of, ali Mega Leks je danas pokazala da se radi o veoma dobroj ekipi i da su veliki kandidati za jednu od prve četiri pozicije pošto su pobedili Zadar sa 87:61.

Počelo je slabije, Zadar je pokazivao ono u čemu je najbolji, a to je dobra odbrana, Mega je zaustavljena na samo 14 poena u prvoj četvrtini, odnosno na ukupno 31 u prvom poluvremenu.

Nijedna ekipa nije imala vođstvo u prvom poluvremenu (31:31), a onda kreće Megina mašina.

Luvavu je bio raspoložen sa 9 poena u prvom poluvremenu, a onda je krenula njegova rapsodija u drugom poluvremenu.

Mladi Francuz je do kraja utakmice potpuno razbio odbranu Zadra, zabeležio je još 20 poena u drugom poluvremenu za ukupno 29, imao je do kraja i 9 skokova, kao i 5 asistencija za ukupni indeks od 38.

Inače, ovo je najveći indeks ove sezone u ABA ligi.

Treća četvrtina je bila kljuć za pobedu ekipe Dejana Milojevića, dobili su je sa 20 poena prednosti (32:12), pokazali su u potpunosti da su i više nego ozbiljna ekipa u ovom trenutku donevši tako još bodova Srbiji u direktnoj borbi sa hrvatskim ekipama kada se radi o broju učesnika za ABA ligu u narednoj sezoni.

I poslednja četvrtina bila je rutinska, Zadrani nisu znali šta ih je snašlo, Mega je popravila svoj šut iz prvog poluvremena i pobeda nakon treće četvrtine ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Pored Luvavua jedini dvocifreni u Megi bili su Savović sa 11 i Kaba sa 11, dok je u Zadru najbolji bio Kouzi sa 14.
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke