Mega ne odustaje od druge faze Lige šampiona, sledi novi izazov

Autor: Beta Beta
ponedeljak 16.01.2017.
19:11
Izvor: Beta

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Ostendea od velike važnosti za plasman njegove ekipe u narednu fazu FIBA Lige šampiona.

Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Mo
Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Mega Leksa sutra od 20.30 gostuju ekipi Ostendea u 13. kolu Lige šampiona.

"Ostende je vrlo kvalitetna i iskusna ekipa kojoj je, kao i nama, ovaj meč od velike važnosti za plasman u narednu fazu takmičenja... Verujem da možemo da odigramo kvalitetan meč i da pokušamo da dođemo do pobede sa kojom bismo produžili našu šansu za plasman u narednu fazu Lige šampiona", rekao je Milojević za sajt kluba.

Mega posle 12 kola D grupe Lige šampiona ima četiri pobede koliko i Ostende, a obe ekipe imaju jedan trijumf manje u odnosu na Cibonu na petom mestu koje može da odvede u drugu fazu takmičenja.

Samo najgora petoplasirana ekipa iz svih grupa neće nastaviti borbu u Ligi šampiona. U prvom susretu izmedju Mega Leksa i Ostendea u okviru 6. kola, slavila je Mega sa 76:70.

"S obzirom da je naš pomoćni trener Vesa Petrović igrao u Ostendeu devet godina a ja dve, znamo da je to ekipa koja već pet godina osvaja sve u Belgiji. Tamo su i naši Raško Katić, Marko Kešelj i Dule Djordjević, što je još jedan dokaz da je u pitanju vrlo kvalitetna i iskusna ekipa. Igraju agresivno svih 40 minuta i moraćemo dobro da se pripremimo da odgovorimo na njihov pritisak", rekao je košarkaš Mege Aleksandar Marelja.

"Ovo je izuzetno bitna utakmica za obe ekipe. Posle nesrećnog poraza od Cedevite na jedan koš, teškog rasporeda i puno putovanja, potrudićemo se da damo sve od sebe da ovu utakmicu odigramo na najboljem mogućem nivou. Atmosfera u ekipi je odlična i svi se nadamo pobedi", dodao je Marelja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke