Mega Leks - ''Evropski i svetski brend''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.09.2016.
11:31
Izvor: Sportske.net, bcmegabasket.net

Poznati srpski stručnja Vlada Vukoičić nedavno se vratio u Mega Leks, gde sada obavlja ulogu koordinatora omladinskog pogona ovog kluba. Impresioniran je onim što Mega danas predstavlja ne samo u srpskoj košarci.

Mega Leks
Mega Leks

Povezane vesti

Vlada Vukoičić se po okončanju minule sezone vratio u klub koji je u seniorskoj konkurenciji vodio od 2010. do 2012. godine. Sada već uveliko radi sa juniorima i kadetima, što nije ništa manja odgovornost za njega, pogotovo u klubu poput Mega Leksa koji iz sezone u sezonu promoviše supertalentovane igrače.

U izjavi za klupski sajt, Vukoičić je izneo svoje prve utiske posle dosadašnjih treeninga i odigranih kontrolnih utakmica.

''Prvi utisci su  zadovoljavajući ali možemo sigurno više od ovoga. Ekipa nije od starta kompletna pa ćemo morati neke stvari da uklapamo u hodu ali sa druge strane, svaki klub ima zadovoljstvo da ima što više reprezentativaca. 

U kadetskoj reprezentaciji smo imali vodećeg igrača verovatno i u Evropi u tom uzrastu, Marka Pecarskog.

Tu je i Bogdan Nedeljković zatim i Amar Mehić koji igra za Bosnu i Hercegovinu. Goga Bitadze je igrao za juniore Gruzije na prvenstvu B divizije.

Imali bi i igrače na juniorskom prvenstvu Evrope da nije odloženo zbog bezbednosnih rizika“,
ističe Vukoičić.

On je posebno zadovoljan zbog toga šta je Mega uspela da postane tokom prethodnih nekoliko godina kvalitetnog rada.

''Mega Leks više nije samo tim lokalnog karaktera već je postao evropski, može se reći i svetski brend.

Selekcija nikad nije završena, postoje stalna interesovanja i kontakti. Kada bi to bilo moguće, mislim da bi 365 dana u godini primali igrače na probe.

Ne isključujem mogućnost da se pojavi još neki igrač jer postoji velika želja mnogih da budu deo sistema Mege'',
naglasio je Vukoičić i otkrio koja su njegova konkretna zaduženja u ovom trenutku.

''Tu je na prvom mestu treniranje kadetsko-juniorske selekcije kao i vođenje juniora sa klupe, sa jedne strane u domaćim takmičenjima a sa druge, u kvalifikacijama za juniorsku Evroligu i nadam se, na finalnom turniru kao i prošle sezone'', zaključio je Vlada Vukoičić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke