Mega jača za Zagorca, četvorica neizvesna za Tajfun!

Autor: Beta Beta
subota 16.01.2016.
14:23
Izvor: Beta

I dok se Rade Zagorac oporavio od povrede, čak četvorica košarkaša Mega Leksa imaju zdravstvenih problema pred meč sa Tajfunom.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da je slovenački Tajfun veoma ozbiljan rival, ali veruje da će njegova ekipa kvalitetnom igrom uspeti da dodje do pobede.

"Tajfun je veoma ozbiljna i kvalitetna ekipa. Igraju vrlo organizovano i ne odustaju od borbe. Poštujem rad njihovog trenera i nisu slučajno bili prvaci Slovenije prošle sezone. Pred nama je težak meč, ali verujem da ćemo sa daleko kvalitetnijom igrom nego što smo je pružili u meču protiv Igokee, doći do pobede koja će nas još više približiti plasmanu u plej-of", rekao je Milojević, a prenosi klupski sajt.

Mega će se sutra od sastati sa Tajfunom u utakmici 20. kola Jadranske lige. Ekipa iz Srmeske Mitrovice zauzima četvrto mesto u regionalnom takmičenju sa 12 pobeda i sedam poraza.

"Imali smo puno problema sa virusom kod igrača prethodne nedelje. Razboleli su se Nikolić, Kaba, Savović i Luvavu. Naš medicinski tim radi sve da ih osposobi za meč protiv Tajfuna, ali videćemo ko će moći da igra. Posle duge pauze zbog povrede, Rade Zagorac će biti spreman za ovaj meč", rekao je Milojević.

Oporavljeni Rade Zagorac rekao je da prsrećan zbog povratka na parket.

"Dugo sam čekao ovaj trenutak i zaista mi je bilo izuzetno teško da posmatram mečeve Mege sa strane, bez mogućnosti da pomognem. Na meni je da dam sve od sebe da se što pre uklopim u igru Mege. I pored izuzetne mladosti i nespornog talenta, pokazali smo da posedujemo kvalitet i da se nikada ne predajemo i zato smo zasluženo na mestu koje vodi u plej-of", rekao je Zagorac.

On je ocenio da bi Mega ostvarila pobedu ukoliko bude nametnula svoj ritam od početka utakmice.

"U pitanju je izuzetno borbena i iskusna ekipa i neće nam biti nimalo lako. Recept za pobedu znamo a to je agresivna igra u odbrani od koje uvek moramo da pođemo. Moramo da kontrolišemo skok od početka utakmice i da sa pametnom igrom u napadu dodjemo do još jedne pobede na putu ka plej-ofu", zaključio je Zagorac.

Utakmica 20. kola Jadranske lige između Mega Leksa i Tajfuna igraće se sutra od 17.00 u Hali Pinki u Sremskoj Mitrovici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke