Mega ili Partizan - Kome ide 'Žućkova levica'? (21.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.02.2016.
12:19
Izvor: Sportske.net

Četrnaesto izdanje završnog turnira "Kupa Radivoja Koraća" biće okončano finalnim okršajem između košarkaša Mega Leksa i Partizana NIS koji je zakazan za 21 čas.

aba-liga.com/kkpartizan.rs
aba-liga.com/kkpartizan.rs

Povezane vesti

Drugu godinu za redom, a sedmi put od kada završni turnir nacionalnog kupa nosi naziv legende jugoslovenske košarke finale će biti odigrano u niškom "Čairu", ali će poslednji meč na turniru biti jedinstven po tome što Mega Leks i Partizan NIS nikada nisu igrali za trofej.

Tim iz Sremske Mitrovice imao je znatno lakši put do finala, dok je najtrofejniji klub u zemlji morao da se pomuči kako bi eliminisao Zvezdinu filijalu iz Železnika, a potom i branioca trofeja.

Za razliku od ekipe Dejana Milojevića koja je u prethodne dve sezone igrala dva finala, Partizan od dvodnevnog finala u Kragujevcu nije imao prilike da igra za trofej, a poslednji je osvojio 2012. godine kada je u "Čairu" savladao Crvenu zvezdu.

Sudeći na osnovu rezultata prethodne dve utakmice koje su Mega Leks i Partizan NIS odigrali u ABA ligi, moglo bi se reći da je tim Dejana Milojevića blagi favorit, a u prilog toj tvrdnji ide i činjenica da je Mega Leks imao lakši raspored i nešto više sati za odmor od Partizana.

Prvi međusobni susret Mega Leksa i Partizana u tekućoj sezoni odigran je 4. oktobra u Sremskoj Mitrovici gde je domaći sastav slavio rezultatom 76:59. U revanšu je Partizan prokockao 18 poena prednosti pa je Mega slavila i u "Pioniru".

Treba, međutim, istaći da Partizan koji je predvodio Petar Božić nije isti tim od kada je na klupu seo Aleksandar Džikić. Bivši pomoćnik Duška Vujoševića preporodio je ekipu zbog čega crno-beli u finalu imaju podjednake šanse za trofej kao Mega Leks.

Navijače koji nisu u mogućnosti da otputuju u Niš i uživo isprate finale "Kupa Radivoja Koraća" moramo da razočaramo konstatacijom da nijedna televizija sa nacionalnom frekvencijom neće prenositi utakmicu.

Ukoliko ne dođe do obrta, finale "Kupa Radivoja Koraća" prenosiće samo TV Arena Sport, a podsećamo da borba za "Žućkovu levicu" počinje u 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bata Neducin
Sunday, 21.02.2016
17:59

komentar suvisan

avatar
Sunday, 21.02.2016
15:44

Posle onoga sinoc nece mi biti zao ni ako osvoji Mega

avatar
REVOLTindijapakistan
Sunday, 21.02.2016
23:58

Nadam se da ti nije žao, ha, ha, ha...

avatar
Sunday, 21.02.2016
14:27

Ledeni čiča: tu tu...tu tu...tu tu...'alo Miško! Miško: Halo gazda! Luvau ili Zagorac, ko ti treba za sledeću sezonu? Ledeni Čiča: Slušaj Miško, nemojte i vi da ih pustite večeras, ako treba daću vam 3 puta dnevno da trenirate u Železniku. Miško: Ma nema problema gazda pa nismo mi vi pa da ih pustamo. Ledeni Čiča: I prenesi Miloju da ih ne pusti, nemam minute za njegovu mrežu pa mu prenesi moju zapovest. Miško: Važi gazda, a zašto ste nervozni? Ledeni Čiča: Lepo sam rekao ovim mojima da protiv njih ne može da se igra 5 na 5 i bez PPA ali me nisu poslušali i za sledeću sezonu moram da promenim ime kluba!

avatar
degrobarizator
Sunday, 21.02.2016
15:19

Ocajan pokusaj duhovitosti, bot nije programiran za humor, samo spam pa onda vecera ;)

avatar
PoparaZarko
Sunday, 21.02.2016
17:27

Koliko vidim ova utakmica nema veze sa Crvenom Zvezdom Telekom, tako da spam mozes da sacuvas za neko sledece pljuvanje Radonjica na vesti CZ Telekom, a ne ovde.. To demonstrira vas karakter.. Radonjic pravi rezultate, vi ga pljujete, tako je bilo non-stop, kada CZ Telekom pobedi, igraci su zasluzni, kada izgubi, potpuna krivica Radonjica.. I to pokazuje kakav vam je karakter, mnogo u vasem taboru ima klinaca koji su od skora krenuli da se prse o nekakvim rezultatima, nemaju pojma o stvarima poput tradicije, rezultata na duze staze, vec samo udri u ovom trenutku sve, nebitno je sta ce biti sutra. Klasika. To se da primetiti svuda, sve same sajber velicine..

avatar
denikv
Sunday, 21.02.2016
14:17

paritizanu ako ima pravde. samo ne covicu to je najbitnije. dzile zna kako se osvajaju trofeji za razliku od milojevica.

avatar
REVOLTindijapakistan
Monday, 22.02.2016
00:00

Ups. , nije pripalo Partizanu...

avatar
denikv
Monday, 22.02.2016
17:10

nije ali dobro zasluzena pobeda mege. oni su trenirali dva dana sa metalcem i konstantinom, a partizan krvario sa fmp i zvezdom. idemo dalje bitno je da su cigani treci.

avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
14:02
avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
13:51

Na nasem grbu jos baklja gori, i neka przi, neka gori jos godina hiljadu!

avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
13:43

Ako Dragan Djilas ponovo ne utripuje da je on taj Zucko po kojem Kup nosi ime, imamo sasvim solidne sanse!

avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
13:42

Nismo sigurno mi bili ti koji su tada izazvali onaj providan prekid zvani bruka i sramota srpske kosarke i neverovatno skrnavljenje, igranje sa ugledom Zuckovog imena i institucije Kupa koje to ime slavno i casno nosi, incidente na tribinama kad je doslo do velike panike u suparnickim redovima, straha da ce tada izgubiti od nas, tada kada su verovatno vec imali veci budzet od nas, ali smo zato momentalno mi za to bili okrivljeni spinovanjem (citaj: fingiranim saopstenjem koje je ubrzo demantovano od strane policije Kg, ali steta je, na nasu veliku zalost, vec bila ucinjena), a zatim nismo ni ispostovani na terenu i nas kapiten Vlada Lucic nije konsultovan u proceduri vecanja i odlucivanja da li da se odlozi (tako vazan) mec- implicitno, taj trofej nama je OTET! i jedino je pravedno, posteno i sportski da ga racunate NAMA, a ne onima koji nisu hteli da igraju ostatak finala istoga dana tj. iste veceri!

avatar
REVOLTindijapakistan
Monday, 22.02.2016
00:02

Ups, opet vam oteše proljeć... , pardon kup.

avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
13:42

Ponovo cenzura, BRAVO, LEGENDE!

avatar
Sunday, 21.02.2016
13:34

Gde ste videli da u diktaTurskoj državi televizije sa nacionalnom frekvencijom prenose državne udare poput onog sinoć? Mada se ni Arena nije proslavila jer i dalje nismo imali prilike da vidimo stopostotnu šansu Valijanta kada ga je Luković (p)omeo sa leđa u šesnaestercu crvene zvezde u 2', da li je start bio propisan uopšte?!

avatar
degrobarizator
Sunday, 21.02.2016
15:20

Nisi ti dobro video, bar tri penala su bila za Mladost, a o zutim i crvenim za Zvezdu da ne pricam. Koji si ti pacdri.

avatar
degrobarizator
Sunday, 21.02.2016
17:22

Ti sebe smatras smartom hahaha.

avatar
Sunday, 21.02.2016
16:10

Nije niko ni mogao dobro da vidi jer se sprovodi medijski mrak, a ja nisam ni rekao da je bio penal, možda je napadač simulirao pa je trebao da dobije žuti ali suština je da situaciju nismo mogli da vidimo nijednom u usporenom ili ponovljenom snimku. Kad će FMP da proizvede smart botove pa da razgovaram sa njima na višem nivou.