Mega bolja od Mornara

Autor: Boban Filipović
subota 19.11.2016.
19:06
Izvor: Sportske.net

Izabranici Dejana Milojevića slavili su protiv Barana u desetom kolu ABA lige.

aba-liga.com/Mega Leks/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Mega Leks/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Košaraši Mega Leksa savladali su Mornar iz Bara danas u hali 'Pinki' u veoma dramataičnoj i dinamičnoj utakmici rezultatom 93:87 (23:19, 24:23, 20:24, 26:21).

Prvi kvartal protekao je u egal igri, igralo se koš za koš, a prenost od četiri poena domaći su stekli zahvaljujući trojci Mušidija koji je bio brži od sirene.

I u drugom periodu egal, Mega čuva prednost, ali ona ni u jednom trenutku nije bila veća od pet poena.

U istom ritmu protekla je i treća četvertina, s tim što je u finišu ovog dela igre Mornar smanjio zaostatak i bio u minusu samo pola koša pred odlučujućih deset minuta.

Početkom odlučujuće četvertine gosti su posle dugo vremena preuzeli vođstvo, ali je onda usledila serija 7:0 Milojevićevog tima sa Zagorcem u glavnoj ulozi. Polovinom poslednje deonice Mega je imala i dvocifren plus (83:73), ali se Barani nisu predavali pa su u poslednjem minutu meča prošli na 'jedan posed'. Ipak, Mega uspeva da suzbije atake rivala i dolazi do četvrtog tijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rade Zagorac sa 22 poena, 'Zagor' je bio i najbolji skakač Mege sa 6 skokova. Dvocifreni su bili još Kostja Mušidi (18 pts, 6 as), Alfa Kaba (15 pts, 5 sk) i Ognjen Jaramaz (12 pts, 5 as).

Kod gostiju ubedljivo najbolji Tatum sa 25 poena, Džounsa je asistencija delila od dabl-dabl učinka (12 pts, 9 as), mada ga šut nije baš najbolje služio, Voler je brojao do 15, a Marko Mugoša do 10.

Mornar posle deset odigranih kola ostaje na dve pobede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Sunday, 20.11.2016
21:21

Zar nema ni jedan komentar. Za propale komunisticke blizance 100 komentara. Bravo zagor.