Mediji najavljuju osipanje Zvezde - Sa kojim timom u napad na F4?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.06.2017.
09:47
Izvor: Sportske.net, sportando

Za košarkaše Crvene zvezde mts ova maratonska sezona još nije okončana, a dok oni jedva čekaju malo odmora posle paklenog ritma utakmica, u medijima se već spekuliše o mogućim odlascima nekih od nosilaca igre.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

U susret fibalu plej-ofa, između Crvene zvezde mts i FMP-a, aktuelni šampion i srpski predstavnik u Evroligi već je angažovao prvo pojačanje za sledeću sezonu, baš iz redova narednog rivala, jednog od najboljih igrača ''Pantera'' Džonu Boldena.

Ali, istovremeno, u pojedinim inostranim medijima su se pojavile i informacije o mogućim odlascima nekih od ključnih igrača iz tekuće sezone.

Još ranije smo imali priliku da čujemo spekulacije o interesovanju najvećih španskih klubova za Stefana Jovića, Branka Lazića, Marka Gudurića, a ''petorka'' onih koji bi na leto mogli u inostranstvo ''kompletirana'' je najnovijim najavama poznatog košarkaškog portala ''Sportando'' da bi iz Zvezde mogli da odu i Čarls Dženkins i kapiten Luka Mitrović.

Pomenuti izor je naveo i koji konkretno klubovi su pokazali interesovanje za ove igrače.

Kada je Dženkins u pitanju, Zvezdinog snažnog beka bi u svojim redovima rado videli u turskoj Darušafaki, koja je spremna i da dobro ''odreši kesu''.

"Turski tim će u narednim danima poslati ozbiljnu ponudu Dženkinsu", navodi se na Sportandu.

Što se tiće Luke Mitrovića, on bi prema ovim informacijama mogao da se preseli u Nemačku, u redove tamošnjeg šampiona Bamberga.

Ove sezone je imao problema sa povredom, koja ga je omela da ostavi boji utisak, ali njegov kvalitet Nemcima nije promakao.

Podsetimo, 24-godišnji Mitrović je ove sezone prosečno beležio 7 poena, 5.4 skoka i 2.4 asistencije u ABA ligi, zatim 4.1 poen i 2.3 skoka u Evroligi, dok je u aktuelnom domaćem šampionatu, Mozzart Superligi, upisao 4.5 poena i 2.5 asistencije.

Naravno, ove priče o transferima su jo uvek na nivou spekulacija, konkretna dešavanja tek će da uslede, a s obzirom da se F4 Evrolige sledeće sezone igra u Beogradu, verujemo da će Zvezda napraviti tim dostojan da ''napadne'' plasman na završni turnir.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 12.06.2017
14:56

Simonu i Lazi isticu ugovori, produzice neko od njih, pitanje je najvise za Simona...Wolters i Dion idu, dolaze zamene, dok ostatak tima je vezan ugovorima, osim Dzenkinsa svi su nasi ljudi, razumeju situaciju i ne prave probleme, zele da ostanu. Za svakog igraca za koga postoji interesovanje, ce morati fino klubovi da plate. Jovic se krece za 600k, Djenka nikako ispod 500k, Kuz, Gudura visegodisnji ugovori, nista to nije jeftino ako zele da uzmu. Bolden kao prvo moze biti veoma unosan posao, 750k ako ga uzmu preko grane....F4 nije prioritet, po ulaganjima i svemu nije ni obaveza, niti je to realno, daleko je zavrsni turnir, uzivajmo u svakom momentu, ako nas povrede zaobidju bicemo strasno dobri. Jedino odrzavanje F4 u nasoj predstonici, moze znaciti da igraci ostanu na okupu i da ne jure za ponudama, to je jedini benefit za nas, nezadovoljstvo nece biti ako klub ne zeli nekog da proda...Izdrzacemo teska vremena, donacije pomazu, stizu prihodi od ovosezonske EL...samo stranci odlaze, nasi nikad nisu nesto skupi, veliki su to zvezdasi i ljudi...ostali uglavnom solidna primanja imaju i nista vise od toga, prodacemo jednog igraca, verovatno Jovica...idemo dalje, bicemo jaci, nezavisno od kvaliteta...novac ne igra...pokazacemo opet...a ovde zna se -osvajamo sve, 4 trofeja na dometu i nasem jelovniku od sledece sezone....

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 12.06.2017
16:10

Kuz ima NBA out u ugovoru tako da moze da ode za dz ako prihvati ponudu. Laza i Simke ce produziti nadam se, Djenka ce pokazati da je vrlo glup decko ako opet ode zbog para jer ce ga otpustiti isto tako lako kao sto su ga doveli a onda ce opet hteti kod nas... Mislim da je naucio do sad, sto se mene tice od pojacanja najvise bih hteo Tajsa iz Brosea umesto Diona i Jordana iz Banvita umesto Woltersa, Bolden umesto Mitrovica. Bjelica cak moze i da ode a da se da sansa Borisi pa da na 4 i 5 imamo Boldena, Borisu, Tajsa iKuzmica plus Simke koji brzinom pravi razliku na toj poziciji. Ako hocemo napad na F4 a mislim da Cova to planira onda mora jos jedan igrac unutra ili barem da ostane Bjelica. Na 2 i 3 ne bih nista menjao. Iz FMP-a treba ispratiti Ostina i videti moze li u Zvezdu sledece sezone , od ostalih vidim Radanova sledece sezone kao drugog pleja ili ove kao treceg, Lazarevic moze da bude dobra zamena Dangi ako ode u bliskoj buducnosti , za Lazu prava zamena ipak ne postoji i tu rupu cemo tesko popuniti.

avatar
paok
Monday, 12.06.2017
18:54

Ne razumem nesto, dugujes 6-7 plata dimacem igracu i on ce pristati da ostane. Hoce samo ako ne nadje nesto sto mu vise odgovara. Mozemo mi da pricamo sta hocemo ali to je tako.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 12.06.2017
16:41

Znam za Kuza, ali ne verujem da ce sada da ga uzmu, realno nije bio ni upola dobar kao Cirbes, a Cirbi je bio prilicno losiji od Marjanovica u statistickim svojevremeno....Za Kuzmica ocekujem da pokida u narednoj sezoni, obicno tako ide to kod nas....Simanic mora u Megu ili FMP na kaljenje, jednostavno mora da prodje put kojim je isao Gudura, mi ne mozemo da zrtvujemo rezultate i da budemo smesni zbog neiskustva i nekvaliteta odredjenih karika u timu, da ne pominjem da je izuzetno mrsav i na niskom postu je lak plen... Za Radanova je najbolje da ima minutazu 25min u FMP-u, i one tamo sezone da dodje kod nas, taj put je idealan za njega. i revolt je debil teski,a Ostin nije za kosarku na vecem nivou, ima velike hendikepe naprosto, dok Lazarevic se sprema da zameni Lazu jednog dana, ali to ide tesko, jer baca kamenje, i nema to srce....Ako budemo jurili cetvrtfinale EL, onda cemo se opredeliti za iskusnije igrace, uz ostanak prvotimaca po prvi put do sada, jer su nam sada domaci igraci vodili igru, tako da nam to dosta olaksava stvari.....i da, Tajs iz Bamberga je dobar i mozda bi mogli do njega, dok ovom iz Banvita je tako vrtoglavo skocila cena, da je sada to bajka, slican scenario kao svojevremeno sa Patrikom Jangom, koga smo mogli da priustimo jedva dok se nije proslavio u Galati, gde je nakon toga postao skup ko vatra....

avatar
3x3
Monday, 12.06.2017
11:05

Bitno je da Mitrovic ode, po dobro Zvezde. Nema kvalitet za Zvezdu (kad ovo spominjem, mislim na Evroligaski nivo, ne ovaj nas cirkus sto i poluigraci mogu da se dobro pokazu).

avatar
Čeki
Monday, 12.06.2017
13:35

Mitrovic ne bi bio proglasen za jednog od najboljih mladih igraca EL pre par god. da nema kvalitet. Povrede su ga omele.

avatar
3x3
Monday, 12.06.2017
15:13

Kakve to sad ima veze? Nije tema da li je bio talentovan igrac nekad, nego kakav je sad. I Jovic je bio talentovan fudbaler, presao u Benfiku i nista. Primera koliko hoces. Ono sto je cinjenica je da nema kvalitet da igra za Zvezdu. Kao decko je odlican, kulturan, primerene izjave daje, ali to sa terenom nema veze, samo neka ide i neka bude dobro i Zvezdi i njemu.

avatar
MarkoSi
Monday, 12.06.2017
10:56

Mitrović je po mom mišljenju, zbog niza povreda koje su ga nažalost zadesile, stagnirao. Mislimj da je njegov odlazak dobra stvar jer na šansu u prvom timu na njegovoj poziciji čekaju Davidovac i Apić i naravno Bolden (ukoliko ne ode u NBA). Što se Dženkinsa tiče on je zaista sjajan igrač i momak, ali mi deluje da bi teško negde ponovio ovakve igre kao u Zvezdi (što je i pokazao u Armaniju, mada je Armani raspad pa ni to možda nije pravo poređenje). U svakom slučaju, voleo bih da Dženkins ostane.

avatar
MikiTheLegend
Monday, 12.06.2017
14:26

Zaboravljas Simanica

avatar
The Truth
Monday, 12.06.2017
10:39

Dzenkins ostaje,a za Zvezdu bi bilo pametno da proda Mitrovica!

avatar
Amar Zornic
Monday, 12.06.2017
10:31

Ma dajte ljudi o kojem F4 pricamo , moguce je al mora stosta da se poklopi . Idemo opet korak po korak , da vidimo prvo kakav cemo tim uopste imati , ja bih licno bio zadovoljan i play offom . To sto je u BGu F4 je prednost tek u eventualnom polufinalu al do njega je put trnovit i nisam siguran da mozemo zaobici sve prepreke . Al polako , sve u svoje vreme ...

avatar
Mangus
Monday, 12.06.2017
10:08

Hoce klub dobiti neko obestecenje za ove igrace ili?

avatar
indija durot
Monday, 12.06.2017
09:58

Svake godine bicemo sve jaci,plejada mladih talenata ceka na prvi tim..

avatar
FaStee
Monday, 12.06.2017
09:57

Neko hoce mitrovica? Mi cemo vama platiti,samo ga vodite

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
09:55

Ono kad uzmes pare za stranca u kosarci, a igra vec sto godina kod tebe...

avatar
Old_school
Monday, 12.06.2017
10:43

Sta god da si hteo da kazes...

avatar
nenadnenad1234
Monday, 12.06.2017
17:41

Imas srecu pa i ovi tvoji ne prate tolko kosarku, pa takodje ne mogu skapiraju sta je covek napisao, inace bi ti se smejali.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 12.06.2017
15:08

Ne zna ni on sam...Nesto aludira na Dzenkinsa sa njegovim sezonama, (sanja ga ko Lebrona)...u prvom mandatu dve, pa otisao za Armani gde je bio medju najgorim igracima u citavoj EL, pa se zato vratio ovde, i to za jos manja primanja ako niste znali...potpisao na dve sezone, druga je samo zbog prodaje, mozda zaista i ode, ali za dobru svotu novca. Plan je bio da se ne luta sa nepoznatim strancem, koji je skuplji ili platezno isti, ali se ne bori ni upola kao Dzenkins, ne uklapa se dobro, rizik je za to uvek. Moze biti bolji taj novi bek, mozda i dosta bolji, ali takodje se desava i tezak promasaj, i to za isti novac....ko im je kriv sto oni nemaju svog nekog Dzenkinsa, koji se bori i gine, ne kosta previse, skroman je i dobar kao igrac i covek. Nije kao neki sto su im cesto uvaljivali batove i tuzbe, nakon svih tih prica o "casovima ljubavi", ne voli se i ne postuje klub samo preko pisma, reci i tvitera, vec delima.....

avatar
rivarinho
Monday, 12.06.2017
11:19

Hteo je da istakne vrhunsko poslovanje kluba! Kao i prethodnih godina, Bobi i Kalina 1,6 miliona evra, sića od Cirbesa, Milera, Kinsija, dece koja zapale rano iz Zvezde...uzeto blizu 4 miliona poslednjih godina, plus sezonske, obične, tv prava, 16 pobeda... Uprkos medijima koji znate dobro čiji su, Zvezda će biti jača nego lani..

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
11:09

Bez uvrede, ali to sto sam napisao samo teska budala nije shvatila...