Meč sezone - Partizan u Zagrebu 'juri' finale! (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 02.04.2017.
10:43
Izvor: Sportske.net

Večeras u Zagrebu pada odluka o prvom finalisti plej-ofa tekuće sezone u ABA ligi. Partizan nakon dve godine ponovo "juri" finale.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Treća utakmica polufinalne serije plej-ofa ABA lige između Cedevite i Partizana daće nam odgovor na pitanje ko je prvi učesnik velikog finala.

Nakon što su upisali po jednu pobedu i odbranili domaći teren košarkaši dva tima večeras će ponovo odmeriti snage u Zagrebu i odlučiti ko će nastaviti pohod na trofej i mesto koje vodi u Evroligu.

Košarkaši Partizana poslednji put su imali šansu da se bore za mesto u finalu pre ravno dve godine, kada su u polufinalnoj seriji igrali protiv gradskog rivala koji ih je na kraju eliminisao rezultatom 3:1 u seriji.

Prethodna sezona crno-belih bila je za zaborav, barem što se regionalne lige tiče, zbog čega večerašnji susret nosi veliku težinu čega su svakako svesni i izabranici Aleksandra Džikića.

Beogradski crno-beli otputovali su u Zagreb još u petak, nakon popodnevnog treninga, što samo dokazuje koliko su u Partizanu ozbiljno shvatili večerašnju utakmicu.

Pred četom Aleksandra Džikića nalazi se težak zadatak jer su crno-beli samo jednom u Zagrebu uspeli da obore na pleća Cedevitu, a to se dogodilo u završnici sezone 2013/2014 kada je Partizan poslednji put stigao do titule u ABA ligi.

U tekućoj sezoni Partizan je dva puta gubio u "Domu sportova", a jednom je Cedevita u ligaškom delu slavila u Beogradu. Jedini trijumf nad "Vitaminima" u tekućoj sezoni crno-beli su ostvarili pre nedelju dana u revanš meču polufinalne serije plej-ofa poenima Vila Hečera na dve sekunde pre kraja.

Što se tiče kadrovske situacije, pod znakom pitanja za večerašnju utakmicu nalazi se centar Uroš Luković, ali se ipak očekuje da stisne zube i zaigra u najvažnijoj utakmici sezone.

Treća utakmica polufinala ABA lige između Cedevite i Partizana igra se večeras od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
papirnica
Sunday, 02.04.2017
18:52

Sretno i sportski bez incidenata kako god se završi jer mi smo GROBARI NAJBOLJI SMO NAJBOLJI !!!!!

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Sunday, 02.04.2017
17:05

Sezonu pre toga smo osvojili poslednji put...

avatar
Sunday, 02.04.2017
11:25

Srbija je cela danas CRNO-BELA !!! ... svi zajedno uz jedinu istituciju koja nas nikada nece osramotiti i koja nam je donela toliko radosti ...

avatar
Branislav
Sunday, 02.04.2017
17:20

Zbog takvih navijam za Cedevitu.

avatar
Monday, 03.04.2017
21:03

ti navijas za Cedevitu zbog samog sebe ...

avatar
Indijaaa Pakistaaaan
Sunday, 02.04.2017
21:27

Popi cedevitu,bice ti lakse.. ;-)