Marselinjo: "Srbija igra sve bolje, čeka nas težak meč"

Autor: Beta Beta
utorak 09.09.2014.
21:35
Izvor: Beta

Plejmejker reprezentacije Brazila Marselinjo Uertas izneo je svoja očekivanja pred sutrašnji duel sa Srbijom i istakao da će taj meč sigurno biti teži za igranje od onog koje su dve selekcije odigrale u grupnoj fazi takmičenja.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Košarkaški reprezentativac Brazila Marselinjo Uertas rekao je danas da Srbija igra sve bolje i da očekuje da će predstojeći četvrtfinalni duel na Svetskom prvenstvu biti teži od onog u grupnoj fazi.

"Očekujem težu utakmicu od one u grupi, pošto iz utakmice u utakmicu Srbija igra sve bolje. Njihovi važniji igrači su dobili na samopouzdanju, bolje igraju i biće teže, posebno posle načina na koji su dobili Grčku u osmini finala", rekao je Marselinjo novinarima u Madridu.

Košarkaške reprezentacije Srbije i Brazila igraju sutra od 18.00 u Madridu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Španiji. U prvoj fazi takmičenja Brazil je pobedio Srbiju sa 81:73.

Srbija je u osmini finala pobedila Grčku sa 90:72, a Brazil je savladao Argentinu sa 85:65.

"Očekujem težu utakmicu, možda ne tako ludu. Gledali smo veći deo njihove utakmice sa Grčkom, pripremićemo se", dodao je Marselinjo.

Marselinjo Uertas nije želeo da izdvoji nijednog igrača Srbije, već je rekao da mnogi od njih mogu da povedu svoju ekipu do pobede.

"Imaju mnogo talentovanih igrača na svakoj poziciji. Mnogo igrača može da povede tim sa mnogo postignutih poena. Tu su Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, ali i dva centra su važna i opasna. Ali, i drugi igrači sa klupe daju mnogo energije, posebno u odbrani", rekao je Marselinjo.

U utakmici u prvoj fazi, Brazil je u trećoj četvrtini pao u igri, što je Srbija iskoristila i povela, a tu deonicu dobila je sa 32:12.

"Oni su tada pogadjali 'trojke', samopouzdanje im je poraslo. To može da se ponovi, u ovakvim utakmicama je teško steći veliku prednost. Moramo bolje da čuvamo loptu i postižemo poene", rekao je Marselinjo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke