Markopulos: "Znamo šta može Vil Hečer"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.02.2017.
21:56
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša PAOK-a Sulis Markopulos nahvalio je tim Aleksandra Džikića i istakao da će njegov tim uz podršku navijača pokušati da ostvari pobedu u prvom meču sa Partizanom.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Košarkaši Partizana u sredu igraju prvi meč u plej-of fazi FIBA Lige šampiona, a protivnik će im biti solunski PAOK sa čijim navijačima "Grobari" imaju "bratske" odnose.

Strateg crno-belih iz Soluna Sulis Markopulos nahvalio je izabranike Aleksandra Džikića nakon večerašnjeg treninga i poručio da bi njegov tim trebalo da bude u stanju da se suprotstavi Partizanu na domaćem terenu.

"Partizan je jako kvalitetan tim ali se nadamo da možemo da im pariramo na domaćem terenu. Moramo da nametnemo svoj ritam, da kontrolišemo igru i pronađemo rešenja koja želimo, kako u odbrani, tako i u napadu" rekao je Markopulos.

PAOK je grupnu fazu takmičenja završio na četvrtom mestu u Grupi C iza ASVELA, Neptunasa i Oldenburga sa skorom 7-7. Partizan je bio treći u Grupi E sa osam pobeda i šest poraza.

"Čeka nas jako neugodan rival, sa kvalitetnim igračima koji mogu da nam zaprete u šutu za tri poena. Partizan odlikuje čvrsta odbrana i borba tokom svih 40 minuta sa puno energije. Podrazumeva se da idemo na pobedu, a videćemo kako će se stvari odvijati na terenu" dodao je Markopulos.

Upitan da prokomentariše činjenicu da će za ekipu Partizana u sredu nastupiti bivši član PAOK-a Vilijam Hečer strateg grčkog kluba nije imao previše toga da kaže.

"Znamo kako Hečer igra, kao što on zna kako se branimo i kako napadamo. Videćemo ko će uspeti da nametne svoj ritam jer se sve vrti oko toga. Ukoliko bude bilo potrebno igraćemo sa dve 'četvorke' jer Klenton može dobro da trči iako ima visinu" zaključio je trener PAOK-a.

Sulis Markopulos pozvao je navijače da napune halu i podrže svoju ekipu kako bi PAOK ostvario što bolji rezultat pred revanš u Beogradu koji je zakazan za 22. februar.

Prvi meč šesnaestine finala plej-ofa FIBA Lige šampiona između PAOK-a i Partizana igra se u sredu, 8. februara, od 20 časova, a direktan prenos obezbeđen je na prvom programu TV Arena sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke