Marina Maljković potpisala za Galatasaraj

Autor: Beta Beta
petak 03.06.2016.
16:07
Izvor: Beta

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković od danas je novi trener turskog Galatasaraja.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković od danas je novi trener turskog Galatasaraja.

"Posle tri sezone u Lionu bilo je vreme za nove izazove. Postala sam željna novog iskustva. Drago mi je što sam došla u veliki klub koji predstavlja giganta u svim sportskim disciplinama", rekla je Maljkovićeva.

Maljkovićeva je dovedena kako bi pokušala da klub iz Istanbula vrati u sam vrh turske košarke, a samim tim i u Evroligu.

Galatasaraj je ove sezone eliminisan u četvrtfinalima kako turskog prvenstva, tako i Evrolige, što je ispod nivoa koji se očekuje od tog kluba, koji je pre samo dve sezone bio prvak Evrope i koji je prethodne dve godine osvajao turski šampionat.

"Svesna sam veličine izazova koji je ispred mene. Galatasaraj je klub koji je naviknut na trofeje i titule. Ambicije ovog kluba su najveće moguće, tako da će i očekivanja biti izuzetno visoka, a ja verujem da mogu da ih ispunim. U timu ću imati šest perspektivnih igračica i jedan od glavnih ciljeva je da im pomognem i omogućim da krenu da se razvijaju u pravom smeru", rekla je ona.

Galatasaraj je najtrofejniji ženski košarkaški klub u Turskoj sa 13 titula prvaka, 11 trofeja u Kupu Turske i po jednom titulom Evrolige, Evrokupa i Superkupa Evrope, a naredne sezone će se takmičiti se u Evrokupu.
 
Marina Maljković će ovog leta predvoditi žensku reprezentaciju Srbije, zvaničnog šampiona Evrope, na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke