Marina Maljković nominovana za trofej MOK

Autor: Beta Beta
sreda 21.12.2016.
12:06
Izvor: Beta

Olimpijski komitet Srbije (OKS) nominovao je selektorku ženske košarkaške reprezentacije Marinu Maljković za Trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta "Žene i sport" za 2017. godinu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Kako se navodi u današnjem saopštenju OKS, u kandidaturi se pored ostalog navodi da Marina Maljković poslednjih nekoliko godina postiže odlične rezultate kao košarkaški trener, a da u isto vreme vodi neprofitnu organizaciju sa ciljem da ponudi besplatne košarkaške treninge za devojčice.

"Za kratko vreme Marina je postala uzor i pravi promoter jačanja uloge žena u sportu. Svojom posvećenošću i dostignućima ona inspiriše devojčice i žene da budu više umešane u sport i da prate svoje snove. Ono što Marinu čini posebnom jeste činjenica da je poziciju i ulogu u društvu izgrađenu kroz uspehe ženske košarkaške reprezentacije koju predvodi, koristila da dodatno promoviše ulogu žene u sportu", piše u saopštenju.

Marina Maljković je učestvovala na brojnim tribinama i konferencijama ističući važnost uključivanja devojčica u sport.

Ona je 2015. godine otvorila besplatnu školu košarke za devojčice "Pokret za žensku košarku Marina Maljković" i do danas je kroz osam pokrenutih programa 500 devojčica počelo da trenira.

"Pošastvovana sam što sam odabrana da budem nominovana za priznanje MOK medju toliko sjajnih žena koje imamo u sportu. Na meni je da i dalje nastavim da se borim da ženska košarka u Srbiji dobije adekvatne uslove da se razvija, da košarka i sport generalno bude dostupan svakom detetu u Srbiji, da kod njih stvaramo zdrave navike, a da onim najtalentovanijim stvorimo najbolje moguće uslove za razvoj, kako bi sjajni rezultati koje pravimo imali kontinuitet. Hvala, Olimpijski komitet Srbije mi je ukazao veliku čast", rekla je Marina Maljković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke