'Manekeni' za obraz, Zvezda za TOP 8! (20.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.03.2017.
10:37
Izvor: Sportske.net

Večerašnji okršaj u "Mediolanum Forumu' mogao bi da se pokaže ključnim za plasman Crvene zvezde mt:s u TOP 8 Evrolige. Problem je što 'Manekeni' iz Milana neće tako lako pristati na to da im Zvezda uzme meru.

Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić
Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s nastavljaju pohod ka plej-of fazi Evrolige gostovanje EA7 Olimpiji iz Milana. Biće to drugi međusobni okršaj dva tima u elitnom takmičenju i prilika da Zvezda napravi krupan korak ka overi plasmana u TOP 8.

Kada se pogleda tabela, reklo bi se da Zvezdu čeka lagan posao jer "Manekeni" odavno nemaju rezultatski imperativ u Evroligi, ali reči trenera Jasmina Repeše najbolje govore sa kakvim odnosom njegov tim ulazi u meč.

"Sastajemo se sa ekipom koja će igrati sa velikom odlučnošću jer se nalazi usred trke za plej-of i svaka pobeda je za njih od suštinskog značaja. Nisam zadovoljan kako smo odigrali poslednjih nekoliko utakmica i zato ću zahtevati od igrača da pokažu ponos i oduže se navijačima koji su sve vreme bili uz nas" kazao je Repeša u najavi utakmice.

Šampion Italije ima velikih kadrovskih problema pošto zbog povreda trener Repeša ne može da računa na Zorana Dragića, Mantasa Kalnietisa, dok je Krunoslav Simon propustio prethodne tri utakmice u Evroligi ali se očekuje da večeras bude na parketu.

Sa druge strane, kadrovskih problema ima i Dejan Radonjić jer ne može da računa na startnog plejmejkera Stefana Jovića koji je obnovio povredu leđa i čeka ga nova pauza.

Prvi međusobni susret u "Areni" završen je pobedom Crvene zvezde mt:s rezultatom 83:70 što je još jedan podatak koji ukazuje na to da se od crveno-belih očekuje pozitivan rezultat u Milanu, ali je isto tako izvesno da neće biti lako doći do njega.

Utakmica 26. kola Evrolige između EA7 Olimpije iz Milana i Crvene zvezde mt:s počinje od 20.45 uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Sportklub.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke